Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

marți, martie 29, 2011

Destinaţii de vis în Bacău

       Primăria Bacău a făcut publică pe site-ul instituţiei lista proiectelor depuse pentru obţinerea de finanţări nerambursabile de la bugetul local. Nu mai puţin de 103 proiecte supuse validării, împărţite la patru domenii: social (11 proiecte), culte (30), sport (20), educaţie, tineret, mediu (42). Cel puţin din titluri, proiectele par interesante, evidenţiind implicare pentru gestionarea unor situaţii particulare din comunitate sau racordarea la subiecte de actualitate, care pot obţine mai uşor punctaje de trecere. 
     Un titlu mi-a reţinut atenţia: Vacanţa de vis în cartierul tache (scris cu t mic, probabil din cauza tehnoredactării rapide). Trebuie să recunosc că viziunea şi creativitatea titlului proiectului m-a extaziat. Fără a cunoaşte obiectivele operaţionale, sunt convins că acestea ar fi condus la remodelări urbanistice de excepţie şi implicit apariţia unei nou areal turistic băcăuan, cu un grad ridicat de conectivitate la fluxurile majore ale Regiunii de Dezvoltare Nord-Est...Asta dacă ar fi reuşit să obţină validarea din partea edililor. Păcat, mare păcat...
       Oricum, dacă tot există un început, încep să mă gândesc serios la participarea în sesiunea de anul viitor, cu două proiecte cel puţin la fel de inovatoare: "Potenţialul balnear al cartierului Izvoare" şi "Reablitarea urbanistică şi identitară a zonei urbane "La căţeaua leşinată", model de succes pentru o nouă configurare  a sistemul de terase fluviale din intravilanul municipiului Bacău".
      În imagine, o perspectivă satelitară a cartierului Tache, în care putem deocamdată doar să ne imaginăm vacanţe de vis.


   

Un comentariu:

  1. Recunosc ca am si inceput sa visez la ce vacanta minunata as putea avea in cartierul "tache". Ca sa nu mai zic cat de savuroase vor fi plimbarile sub clar de luna si adancul trairilor din cartierul "La cateaua lesinata"

    RăspundețiȘtergere