Participă!

sâmbătă, martie 09, 2024

Harta magnoliilor din Bacău: o invitaţie pentru primăveri inflorescente

 

Simbol al frumuseții și nobleții florale, magnolia este o specie aparte, cu o valoare decorativă deosebită. Perioada de înflorire, desfășurată de la începutul primăverii până la finalul verii (în funcție de specie și specificul climatic), aduce în orice oraș o pată de culoare plină de șarm și optimism. Anul trecut am putut vedea în București o adevărată emulație creată în jurul unor explozii florale care au generat mici pelerinaje, grație unei iniţiative minunate, aparținând Dianei Robu. M-am decis să nu mai pierd o nouă primăvară și să preiau ideea pentru orașul nostru. Printr-un proiect colaborativ, putem contura împreună harta magnoliilor băcăuane și putem țese poveștile din spatele lor, bucurându-ne de spectacolul anual al dinamicii înfloririi. Într-o lume tot mai grăbită, farmecul acestor inflorescenţe ne poate jalona traseele prin primăverile orașului, oferindu-ne clipe de răgaz și bucurie.

Harta magnoliilor din Bacău - fenofaza timpurie (8 martie 2024),
 la câteva zile de la începerea demersului nostru.

Vă invit așadar la o mică vânătoare urbană, prin completarea hărții cu noi adrese și surprinderea fotografică a momentului de grație, primăvară de primăvară. Grupul dedicat de pe Facebook vă stă la dispoziție, preambul virtual al micilor frumuseți vegetale trecătoare, dar importante pentru spiritul unui oraş care îşi doreşte să fie cunoscut şi altfel decât prin clasicele clişee bacoviene...

HARTA poate fi vizualizată dând click AICI. Începutul este promiţător 💚


Pe aceeaşi temă: Raiul magnoliilor băcăuane, Magnolia, un simbol al frumuseţii...Nu are nevoie de reclamă: magnolia lui BacoviaFrumuseţea unei magnolii "necunoscute"


Un comentariu:

 1. DUPĂ RECENSĂMÂNTUL MAGNOLIILOR,
  AR FI INTERESANTĂ O CONTINUARE
  PENTRU ALTE „RARITĂȚI” DIN BACĂU:
  Arborele pagodelor (Ginkgo biloba),
  Tisa (Taxus baccata L.),
  Stejar roșu american (Quercus rubra),
  Stejar (Quercus robur),
  Nuc negru (Juglans olanchana),
  Paulovnia (Paulovnia),
  Smochin (Ficus carica),
  Mălin (Prunus padus),
  Fag (Fagus sylvatica),
  Brad (abies alba),
  Călin (Viburnum),
  Corn (Cornus mas),
  Glădiță (Gleditsia triacanthos),
  Alun (Corylus avellana)
  etc.
  ȘI, DE CE NU, NUCI,
  precum și CEL MAI BĂTRÂN
  MĂR, PRUN, PĂR, NUC, CIREȘ!

  RăspundețiȘtergere