Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

sâmbătă, iunie 25, 2011

Basme verzi de București

     În România totul este de o formidabilă relativitate. Proaspăta inventariere a spațiilor verzi din București a dat peste cap cu o nonsalanță ieșită din comun realitatea dar și fundamentarea tuturor studiilor și datelor statistice care evidențiază clar agresiunea sistematică a verdelui urban din capitală, după anul 1990.
     Cei 23,21 metri pătrați pe locuitor au apărut astfel ca dintr-un basm de Petre Ispirescu,  în care Făt-Frumos a cartat de pe un cal breaz (a se citi imagini satelitare) tot ce este verde (conform declarației unui responsabil de proiect), de parcă am avea parte de o vegetație sempervirescentă.
    Dacă monitorizăm spațiul verde prin proiecția orizontală a coronamentului și includem în calcul toate terenurile neconstruite de pe malurile Dâmboviței, păcat pentru excelenta aplicația G.I.S. (foto), care nu va fi altceva decât un simplu gadget în mâna unor fabricanți de gogoși cu mărar. Delicatese chiar scumpe, dacă ne gândim la cei peste două milioane de euro, cât a costat întreaga afacere…

 Foto: zf.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu