Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

luni, iulie 04, 2011

Audienţa televiziunilor locale


   Un studiu recent Daedalus Consulting – Arbo Tv a avut în vedere audienţa posturilor locale de televiziune. 
   Chiar dacă nu a fost acoperită în totalitate toată piaţa de profil din ţară (auditul fiind făcut pentru 21 de televiziuni din 49 de oraşe), cercetarea relevă dependenţa telespectatorilor de posturile centrale de televiziune, chiar dacă trendul emisiunilor locale este pozitiv. Spre exemplu, cel mai urmărit post local de televiziune din studiu este Oltenia 3TV Craiova, care  are o audientă medie de 84.488  telespectatori pe săptămână, în timp ce PRO TV are o audienţă medie de 329000 telespectatori/zi, Antena 1 cca. 248000, TVR 2 – 35000 telespectatori etc.
  La nivelul Moldovei, cele mai urmărite televiziuni locale sunt Tele M Iaşi (67755 telespectatori/săptămână), Tele M Botoşani (49700 telespectatori/săptămână) şi 1TV Bacău (48.297 telespectatori/săptămână). 
   Având în vedere investiţiile din ultimii ani în echipamente moderne şi mai ales  creşterea calităţii programelor locale, nu cred însă că va trece mult timp până când provincia va lua faţa capitalei, cel puţin pe anumite segmente de audienţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu