Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

luni, octombrie 24, 2011

18 milioane de dolari pentru Universitatea "Vasile Alecsandri"

     Un Centru de excelenţă pentru cercetare şi formare profesională a fost inaugurat, astăzi, de către Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacău, investiţia beneficiind de dotări de peste 18 milioane de dolari oferite de cunoscuta firmă americană din domeniul aviaţiei Lockheed Martin Overseas Corporation.
    Donaţia constă în zece staţii grafice şi un server ultraperformante şi zece pachete de licenţe standard, unele destinate proiectării, simulării produselor şi proceselor industriale, stabilirii fiabilităţii produselor, altele proiectării managementului ori auditului. De asemenea, firma americană a asigurat şi pregătirea a trei formatori de la Universitatea băcăuană în vederea instruirii specialiştilor firmelor din judeţ ori celor din regiune care doresc să realizeze produse de înaltă tehnicitate.

    "Faptul că avem în Bacău o firmă profilată pe domeniul aviaţiei, la fel ca şi concernul din SUA, dar şi o firmă, având capital american, care realizează maşini unelte unicat pe plan mondial a contribuit la realizarea acestei donaţii care, fără nicio îndoială, nu numai că este cea mai importantă, valoric, înregistrată de învăţământul superior din Bacău, dar se ridică şi la nivelul a ceea ce numim generic 'generaţie de ultimă oră în domeniul software high tech", a declarat, pentru Agerpres, prof. univ. dr. Valentin Nedeff, rectorul Universităţii "Vasile Alecsandri".
Potrivit acestuia, universitarii băcăuani doresc, "împreună cu donatorul şi cu firma care a intermediat această colaborare - Siemens Industry Software Limited', partenerul instituţiei de învăţământ din Bacău de mai bine de cinci ani în realizarea unor proiecte de impact, ca ineditul Centru de excelenţă 'să devină un incubator de proiecte comune între universitate şi mediul economic din zonă".
    În acest sens, conducerea Universităţii "Vasile Alecsandri" din Bacău face un apel la toate firmele din domeniul industrial "să se folosească de această dotare majoră' pentru învăţământul tehnic şi industria băcăuană, sprijinind, totodată funcţionarea viitoare a Centrului de excelenţă prin "dezvoltarea de proiecte comune şi identificarea celor mai buni specialişti care vor fi formaţi în acest cadru de înaltă performanţă".
"Odată cu inaugurarea acestei investiţii unice în zonă, estimăm, împreună cu mediul industrial şi de afaceri din judeţul Bacău şi, sperăm, din zona Moldovei, realizarea şi dezvoltarea unor produse competitive pe piaţa internaţională în domenii tehnologice de vârf, precum şi o îmbunătăţire a managementului firmelor", a precizat, pentru Agerpres, Dragoş Benea, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, care a participat luni la inaugurarea Centrului de excelenţă al universităţii băcăuane.
   La ceremonie au fost prezenţi şi Adrian Iacob, director general al reprezentanţei pentru România a firmei Lockheed Martin, şi Laurenţiu Nae, director al firmei ADA Computers, reprezentanţa pentru România a companiei Siemens Industry Software Limited.

Sursă text:gândul.ro 
Foto:geek.com

Un comentariu:

  1. O tema destul de interesanta. Ii dau un share mai departe!


    Feel free to surf to my blog post: stil de viata sanatos proiect didactic; healthraport.ro,

    RăspundețiȘtergere