Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

luni, noiembrie 07, 2011

Regenerare urbană de 1,2 milioane de euro la Moineşti!

     Joi, 10 noiembrie 2011, cu începere de la ora 12, municipiul Moineşti se va îmbogăţi cu două proiecte majore de investiţi, accesate prin Programul Operaţional Regional 2007- 2013, Axa Prioritară 1: Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor - poli urbani de creştere, Domeniul major de intervenţie 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbană, subdomeniul „centre urbane”. Este vorba de proiectul îndelung aşteptat, care vizează „Modernizarea şi amenajarea Parcului Băi în municipiul Moineşti” (valoare totală: 3.458.702 lei), la care se adaugă obiectivul Creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii în zona de acţiune a municipiului Moineşti prin achiziţionarea de echipamente specifice şi amenajarea unui centru de supraveghere” (valoare totală: 1.785.573 lei).
     Dincolo de importanţa strict financiară (peste 1,2 milioane de euro), cele două reuşite se încadrează în eforturile edililor de a pune treptat în practică viziunea de dezvoltare durabilă a Moineştiului pentru perioada 2007-2013, aceea de „oraş modern dezvoltat economic şi turistic”.
    O suprafaţă de 3,84 ha de teren aparţinând Parcului „Băi” (ajuns în prezent într-o stare de degradare avansată - foto) îşi va schimba astfel fizionomia, cele 10 izvoare minerale cunoscute şi utilizate încă de la mijlocul secolului al XIX-lea având şansa de a fi valorificate terapeutic şi peisagistic la adevărata  valoare.
    Încet dar sigur, se pare că Moineştiul intră într-un proces temeinic de regenerare urbană, care îi va schimba eticheta superficială, restrictivă şi vetustă, de "oraş al petrolului".

Foto: Starea actuală a Parcului "Băi" din municipiul Moineşti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu