Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

miercuri, ianuarie 25, 2012

Comunicat de presă cod galben Bacău

În urma avertizării cu god galben de ninsori în municipiul Bacău, Comandamentul pentru deszăpezire s-a aflat în alertă maximă încă din noaptea trecută. Primele utilaje au fost scoase pe străzile din oraș înainte de căderea zăpezii, in jurul orei 05.00. Cele șapte utilaje de împrăștiere antiderapant, dotate și cu pluguri pentru degajarea zăpezii, au acționat în toate zonele orașului, cu precădere în intersecțiile aglomerate, pe cele două pasarele (Mărgineni și Narcisa), la intrările și ieșirile din oraș, în preajma școlilor și a instituțiilor publice cu adresabilitate crescută la public. Până la ora 10.00 a dimineții de miercuri au fost împrăștiate peste 60 de tone de material antiderapant,  alte șase utilaje dotate cu pluguri fiind pregătite pentru degajarea carosabilului de zăpadă. 
Din consultările avute cu reprezentanții Poliției municipiului Bacău, Serviciul Circulație, a reieșit faptul că circulația se desfășoară normal în condiții de iarnă și că nu au avut loc incidente în trafic.
Concomitent, circa 200 de lucrători ai Direcției de Servicii Publice din cadrul Primăriei Bacău acționează pentru îndepărtarea zăpezii de pe trotuare. Pe această cale, reamintim proprietarilor și utilizatorilor de spații comerciale că au datoria să-și curețe trotuarele din fața spațiilor pe care le dețin sau le utilizează.
Comandamentul pentru deszăpezire se află în continuare în alertă maximă, codul galben pentru ninsori fiind în vigoare până joi, 26 octombrie, ora 18.00, cu posibilitatea de transfer pe cod portocaliu.
Sursa: comunicat de presă Primăria municipiului Bacău, ora 11.


Update: comunicat de presă, ora 15,30:

Comandamentul pentru deszăpezire se află în continuare în alertă. Între orele 11.00 și 15.30 au fost împrăștiate pe străzile din oraș, din toate zonele, circa 70 de tone de antiderapant, acțiune care va continua până în jurul orei 19.00, oră la care se estimează că vor înceta căderile de zăpadă și se va putea interveni cu alte utilaje, dotate cu pluguri, pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil.

Echipele de intervenții vor acționa toată noaptea și vor fi formate  din utilaje pentru împrăștiat antiderapant, pluguri pentru adunat zăpada, mașini pentru cărat și efective umane.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu