Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

marți, ianuarie 03, 2012

Iaşul ia faţa Bacăului la proiectele de investiţii în 2012

  Pentru 2012, investiţiile de anvergură din Bacău aparţin domeniulului public: spitalul municipal, sala polivelentă din cartierul C.F.R., modernizarea Insulei de agrement, amenajarea Centrului de agrement şi turism Pădurea Tamaşi, finalizarea pasajului subteran şi a infrastructurii adiacente. Din partea domeniului privat, din câte ştiu, doar Cora va inaugura hipermarketul din capătul Bulevardului Alexandru cel Bun. În rest, linişte şi pace. 
Spre comparaţie, Iaşul are parte de numeroase şi variate obiective de investiţii, care vor fi inaugurate în acest an: "Palas" Iaşi (primul ansamblu arhitectural din Moldova de tip lifestyle center, care va fi dat în funcţiune în luna aprilie - foto), hoteluri, parc de aventuri în Bucium, centre SPA, un nou mall, cămine studenţeşti, un pasaj subteran la Fundaţie...Parcă sună altfel, nu?! Unde ne sunt investitorii de altădată (dacă i-am avut)?
O sinteză cu viitoarele atracţii ieşene este prezentată  AICI.

Foto: Proiectul "Palas" din centrul istoric al Iaşului (sursa: islive.ro - foto 1, Dan Zaharia - foto 2)

4 comentarii:

  1. Pe hartie, toate proiectele anuntate pentru Iasi suna bine, dar sunt curios cate din ele vor fi duse pana la capat. Cred ca mai intai ar trebui sa asfalteze strazile.

    RăspundețiȘtergere
  2. Compari un oras de 300.000 loc + cativa zeci de mii de studenti cu unul care are doar 150.000.
    In Bacau se vorbeste despre investiile publice pe care le-ai enumerat din 2008 cand au fost alegeri.De atunci ce s-a realizat? Teatrul de vara, parcul Catedralei si trotuarele. Altceva?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cu mult timp, Bacaul era peste Iasi asa ca nu conteaza nr de locuitori, poate redeveni oricand daca primaria isi fac treaba in normalitate. Pozitia geografica ofera in primul rand acest lucru, si Bacaul poate redeveni un adevarat centru economic al Moldovei. Si in momentul de fata PIB-ul pe locuitor dintre cele doua este asemanator. Pacatul a fost conducerea Bacaului care si-a batut joc.

      Ștergere
  3. Cunosc foarte bine diferenţele geodeografice dintre cele două oraşe. Eu pun în balanţă dinamismul investiţiilor private (subliniez, private) din Iaşi în comparaţie cu stagnarea (conjuncturală? structurală?) de pe malurile Bistriţei.

    RăspundețiȘtergere