Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

duminică, mai 20, 2012

Noi locuinţe sociale


Ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Eduard Hellvig, şi primarul municipiului Bacău, Romeo Stavarache, semnează dumininică, 20 mai 2012, ora 14,30, la Centrul de Afaceri şi Expoziţii Bacău, proiectul “Reabilitare și modernizare imobil str. Henri Coandă nr. 9, cu destinația de locuințe sociale. Proiectul este realizat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013(POR), Axa prioritară 1 - Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor/poli urbani de creștere; Domeniul de intervenție 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbană.
            Prin realizarea acestei investiții, imobilul degradat din strada Henri Coandă va fi reamenajat și va avea destinația de bloc cu locuințe sociale.  Vor fi create un total de 49 de spații de locuit, dintre  care 17 garsoniere si 32 de apartamente, ce vor găzdui familii cu venituri mici și persoane cu dizabilități. Se estimează că aproximativ 100 de persoane din categorii defavorizate vor beneficia de condiții decente de trai, în locuințe modernizate, într-un bloc reabilitat termic. Avantajele investiției se vor regăsi și în menținerea și crearea de noi locuri de muncă, în perioada lucrărilor, precum și în scăderea riscului de delicvență și criminalitate în zonă, existente din cauza imobilului dezafectat.
            ”Atragerea de fonduri europene a reprezentat o prioritate a întregii echipe administrative și a mea personal, nu doar pentru proiecte mari, de infrastructură sau de mediu, ci și pentru proiecte sociale. Un primar trebuie să aibă în vedere toți locuitorii unui oraș, iar sprijinirea categoriilor defavorizate, inclusiv prin realizarea de locuințe sociale, rămâne o preocupare a oricărei comunități care se respectă”, declară Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacău.
            Proiectul face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană. Valoarea totală a proiectului este de 3.136.866,47 lei cu TVA, din care 2.065.229,53 lei reprezintă finanţare nerambursabilă UE, 153.812,44 lei -  cofinanţare buget local, iar  917.824,50 lei - cofinanţare de la bugetul de stat. Durata de implementare a investiției este de 19 luni.
Sursa: comunicat de presă Primăria Bacău
Foto: blocul "NATO"  de pe strada H. Coandă înainte de reabilitare (sursa: ziaruldegarda.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu