Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

joi, decembrie 20, 2012

Cum va fi vremea până la Crăciun. Prognoza pentru 5 zile.

Vineri 21 decembrie
Vremea va fi mai rece decât în mod normal în toată Moldova. Cerul va prezenta înnorări pe tot parcursul zilei iar ninsorile se vor semnala local şi vor fi slabe cantitativ. Noaptea şi dimineaţa, în zonele joase, se va semnala ceaţă, aceasta fiind asociată şi cu depunere de chiciură.
Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -11…-10˚C în ariile joase din nordul provinciei şi cel mult -7…-5˚C în sud-vestul extrem. Minimele vor fi cuprinse între -14˚C în nordul, centrul şi estul provinciei şi -9…-8˚C în sud-vest. Pe arii restrânse, în nordul provinciei fiind aşteptate minime şi mai scăzute, de -18…-16˚C.
Vântul va mai prezenta ceva intensificări în prima parte a intervalului în jumătatea de sud a Moldovei, în rest va sufla cel mult moderat iar presiunea atmosferică nu va avea oscilaţii notabile pe tot parcursul intervalului.

Temperaturi  maxime  /  minime  prognozate în marile oraşe pentru 21.12.2012:
Iaşi              -9˚C       -12˚C
Bălţi             -9˚C       -12˚C
Suceava       -9˚C       -14˚C
Chişinău       -8˚C       -12˚C
Piatra Neamţ -8˚C       -14˚C
Bacău          -9˚C       -12˚C
Cahul           -7˚C       -10˚C
Focşani        -7˚C       -10˚C
Galaţi           -7˚C        -9˚C

Sâmbătă 22 decembrie
Vremea continuă să fie mai rece decât în mod obişnuit, ba mai mult, e de aşteptat o uşoară răcire în extremitatea de nord a Moldovei, în rest nu vor fi variaţii importante. Cerul va fi predominant noros cu şanse de ninsoare reduse. În regiunile joase, noaptea şi dimineaţa se va semnala ceaţă, aceasta fiind asociată şi cu depunere de chiciură.
Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -13…-12˚C în nordul extrem şi cel mult -6…-5˚C în sud-vest. Minimele, mai scăzute comparativ cu noaptea precedentă, vor fi cuprinse între -18˚C în nordul şi nord-vestul provinciei şi -10…-9˚C în sud-estul extrem, posibil valori sub -20˚C în ariile depresionare din nord-vestul acesteia.
Vântul va sufla slab în cea mai mare parte a Moldovei din sector nordic, ceva intensificări ale acestuia fiind posibile în estul extrem.       Presiunea atmosferică nu va avea oscilaţii semnificative.

Temperaturi  maxime  /  minime  prognozate în marile oraşe pentru 22.12.2012:
Iaşi              -8˚C       -13˚C
Bălţi             -9˚C       -12˚C
Suceava       -7˚C       -19˚C
Chişinău       -7˚C       -11˚C
Piatra Neamţ -7˚C       -17˚C
Bacău          -8˚C       -16˚C
Cahul           -6˚C       -12˚C
Focşani        -6˚C       -12˚C
Galaţi          -7˚C       -12˚C

Duminică 23 decembrie
Vremea continuă să fie mai rece decât în mod normal, mai ales în jumătatea de nord-est a Moldovei iar în ariile deluroase din vestul acesteia se va  simţi o uşoară încălzire. Cerul va fi variabil, mai mult acoperit în regiunile joase, aici fiind posibilă apariţia ceaţii care poate persista întreaga zi, aceasta fiind asociată şi cu depunere de chiciură.
În a doua parte a intervalului sunt de aşteptat înnorări în vestul Moldovei, tot aici fiind de aşteptat şi ceva ninsori, ce-i drept, slabe cantitativ, acestea se vor semnala mai ales în cursul serii.
Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -13˚C în nord-estul şi estul provinciei şi -7…-5˚C în sud-vest şi ariile deluroase din vest. Minimele, mai scăzute comparativ cu ultimele două nopţi, vor fi cuprinse între -20…-18˚C în nordul şi ariile depresionare din nord-vestul Moldovei şi -13…-11˚C în sudul extrem al acesteia, posibil chiar mai scăzute, până spre -23…-21˚C în regiunile depresionare din vestul provinciei.
Vântul va sufla slab în cea mai mare parte a provinciei din sector predominant est-sud-est iar presiunea atmosferică va fi în uşoară scădere în vestul provinciei în ultima parte a intervalului.

Temperaturi  maxime  /  minime  prognozate în marile oraşe pentru 23.12.2012:
Iaşi               -9˚C      -18˚C
Bălţi            -10˚C      -19˚C
Suceava        -7˚C      -19˚C
Chişinău       -11˚C      -19˚C
Piatra Neamţ  -6˚C      -18˚C
Bacău           -7˚C      -20˚C
Cahul            -8˚C      -14˚C
Focşani         -5˚C      -18˚C
Galaţi           -7˚C       -15˚C

În Ajunul Crăciunului (luni 24 decembrie 2012) vremea va continua să fie rece în cea mai mare parte a Moldovei, cu toate că în regiunile deluroase din vest vremea va intra într-un proces de încălzire, maximele vor porni de la -14˚C în nord-estul extrem şi se vor opri la -3…-1˚C în ariile deluroase din vestul extrem al Moldovei iar minimele vor fi cuprinse între -21˚C în estul provinciei şi -8˚C în regiunile din vestul acesteia.
Cerul va fi predominant noros iar ninsorile vor fi locale şi slabe cantitativ. Vântul va fi sufla slab până la moderat, urmând a se intensifica din a doua parte a intervalului în cea mai mare parte a Moldovei.

Temperaturi  maxime  /  minime  prognozate în marile oraşe pentru 24.12.2012:
Iaşi              -11˚C       -18˚C
Bălţi             -13˚C       -17˚C
Suceava         -4˚C       -15˚C
Chişinău        -12˚C       -18˚C
Piatra Neamţ   -5˚C       -15˚C
Bacău            -7˚C       -15˚C
Cahul           -10˚C       -13˚C
Focşani          -6˚C       -10˚C
Galaţi            -8˚C        -11˚C

      Prima zi de Crăciun (25 decembrie 2012) se va caracteriza printr-o încălzire substanţială în toată Moldova, astfel că putem vorbi de maxime ce vor porni de la -2...0˚C în ariile joase din nordul  Prutului şi 2…4˚C în regiunile deluroase din vest dar şi în sud-estul extrem. Minimele, în creştere notabilă, comparativ cu intervalul precedent, vor fi cuprinse între -13…-11˚C în nordul şi nord-estul extrem al provinciei şi -3…-1˚C în vestul extrem al acesteia.
Cerul va fi predominant noros cu şanse de precipitaţii reduse iar vântul va prezenta  intensificări în majoritatea regiunilor din sector predominant sud-sud-est.

Temperaturi  maxime  /  minime  prognozate în marile oraşe pentru 25.12.2012:
Iaşi                 0˚C        -8˚C
Bălţi              -1˚C       -13˚C
Suceava          2˚C        -6˚C
Chişinău          0˚C       -10˚C
Piatra Neamţ    2˚C        -6˚C
Bacău             1˚C        -7˚C
Cahul              2˚C        -5˚C
Focşani           1˚C        -8˚C
Galaţi              1˚C        -5˚C
   În ciuda faptului că maximele vor deveni predominant pozitive, stratul de zăpadă se va menţine în cea mai mare parte a Moldovei pe toată durata Crăciunului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu