Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

miercuri, mai 22, 2013

Colegiul Pedagogic, şcoală europeană


     Colegiul National Pedagogic “Ştefan cel Mare” Bacău figurează pe o listă cu 64 de unităţi şcolare din ţară premiate la începutul acestei săptămâni de Ministerul Educatiei Naţionale, în cadrul competitiei “Şcoala Europeană”, editia 2013. Colegiul băcăuan a fost clasat pe pozitia 27, cu un punctaj total de 160 de puncte. Concursul a fost câstigat de Colegiul Tehnic “Gh.Cartianu” din Piatra-Neamt, care a acumulat 191 de puncte, fiind urmat de Liceul “Stefan Procopiu” din Vaslui (190 puncte), respectiv Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” din Fălticeni, cu 187 de puncte.
      Şcoala Europeană este o competiție lansată în urmă cu 10 ani care se adresează tuturor unităților de învățământ preuniversitar implicate în activități/programe/proiecte europene. Dacă îndeplinesc condițiile cerute de Ministerul Educației, școlile primesc la finele perioadei de evaluare un certificat de „Școală Europeană”, valabil trei ani. 116 unități de învățământ preuniversitar din 36 de județe şi din municipiul București au participat la ediția de anul acesta, însă numai 64 au reușit să obțină certificatul şi premiul în valoare de 5.000 lei.
     Unitățile de învățământ au fost evaluate după mai multe criterii printre care: dezvoltarea dimensiunii europene a educației prin activități de cooperare europeană, performanțele școlare ale elevilor, asigurarea egalității de șanse, continuitate şi constantă în derularea de activităţi/proiecte/programe comunitare, strategie şi modalităţi de valorizare (diseminare şi exploatare a rezultatelor/produselor). 
Sursa foto: Facebook/Dana Bejan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu