Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

vineri, septembrie 09, 2016

Noutăţi editoriale de excepţie: Bacău, urbea cu parfum de epocă

   Salut cu mare bucurie proaspăta apariţie editorială a domnului inginer Mihai Ceucă, rod al pasiunii de o viaţă pentru ceea ce înseamnă spiritul viu al unui oraş. "După 50 de ani de pasiune materializată în colecția de cărți poștale ilustrate cu imagini din orașul și județul Bacău, trăiesc bucuria de a oferi și concitadinilor mei aceste imagini. Răsfoind albumul al cărui „miros de cerneală tipografică proaspăt imprimată” mă îmbată, mă gândesc atât la vărstnicii cât și la tinerii potențiali cititori care, sper, vor lăcrima unii cu nostalgie, alții cu uimire." (ing. Mihai Ceucă)


2 comentarii:

  1. Dacă aș avea „o căruță” de albume disponibile le-aș oferi din poartă în poartă pentru a reaminti concitadinilor mei că a existat viață și înaintea noastră. Preocupați, chiar prea preocupați, de problemele zilnice trecem indiferenți pe lângă puținile dovezi ale existenței urbane rămase de la strămoșii noștri. Poate, la o cafea, un ceai sau ...o bere, băcăuanii și-ar dedica o clipă și trecutului memorat în paginile albumului. Ce mult regret că nu am o căruță de albume !!! Mulțumesc, dragă domnule profesor pentru semnalarea apariției!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunteţi o pasăre atât de rară în peisajul citadin...De mulţi ani ne-aţi umplut sufletul cu bucurii identitare. Cu multă părere de rău, încep să cred că munca dumneavoastră (şi a altor puţini iubitori ai spiritului locului) nu este nici pe departe apreciată la adevărata valoare...

      Ștergere