Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

joi, martie 29, 2018

(MAI) AVEM UN PARC. CE FACEM CU EL?


    Probabil aţi aflat de proiectul intempestiv al Primăriei Bacău care are în vedere închirierea prin licitaţie publică a 34 loturi de teren din Parcul „Cancicov”.  Reacţiile nu s-au lăsat aşteptate, le puteţi citi pe kristofer.ro, Ziarul de Bacău, Deşteptarea, Ferma politică....  plus zecile de comentarii de pe reţelele de socializare. Pentru  o mai bună înţelegere spaţială, am printat cele două anexe din proiectul care va fi supus aprobării şi am colorat cu roşu respectivele terenuri, asamblând imaginile pentru o localizare facilă. Rezultatul îl vedeţi mai jos:


        Începând cu anul 2010, de când există acest blog, nu m-am sfiit să critic diverse aspecte urbanistice din sfera mea de interes geografic. O ştiţi foarte bine, arhiva site-ului stă oricui la dispoziţie pentru consultare. Nu mă sfiesc nici acum să spun - în modul cel mai direct şi mai concis cu putinţă: ne aflăm în faţa unei grave erori care încalcă principiile de compoziţie utilizate în proiectarea spaţiilor verzi intravilane din categoria parcurilor urbane. Îmi exprim speranţa, aşa cum am făcut-o şi pe 22 martie, că Parcul "Cancicov" va avea parte de o atenţie pe măsura importanţei actuale şi de perspectivă. Eu ştiu că bazarul este în altă parte a oraşului. Ar fi păcat ca pentru un pumn de mărunţiş strâns la bugetul local să ne distrugem rapid PARCUL...



Un comentariu:

  1. Trebuie să cerem schimbarea numelui zilei de 22 martie din „Ziua parcului” în „Zilele Iarmarocului”?!? Este evident faptul că iubitorii parcului tradițional (și legal) trebuie să se reunească repede, repede, sub umbrela unui ONG pentru a putea organiza câteva proteste legale față de nemernicia consilierilor locali! Ce parcuri or fi vizitat consilierii băcăuani și, mai cu seamă, arhitectul orașului pentru a se inspira întru netrebnicie? Parcul, loc de odihnă și relaxare, a fost deja transformat, pas cu pas, într-un orășel al copiilor, pistă de biciclete, loc de parcare... Urmează faza finală a tranformării într-un iarmaroc permanent! Dragi concetățeni, suntem luați „de proști” (scuzați!)și dacă nu reacționăm cât încă mai este oportun, ne vom asfixia în apartamentele noastre! Consilierii, probabil, s-au mutat în vile cu grădină proprie... Haideți să le facem NOI campanie electorală!

    RăspundețiȘtergere