Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

joi, ianuarie 30, 2014

Biserica "Sfinţii Trei Ierarhi" din Bacău

           Biserica „Sfinții Trei Ierarhi“, aflată în zona de nord a municipiului Bacău, pe strada Ştefan cel Mare,  își cinstește astăzi patronii spirituali, cei trei mari învăţători ai Bisericii: Vasile, Grigorie şi Ioan.
            Sfântul lăcaș, singurul din urbe cu acest hram (foto 1), constituie un punct de interes spiritual și arhitectural prin modul în care a fost concepută. Construcția acestei biserici a avut loc în perioada 2000-2006, cu sprijinul exclusiv al credincioşilor din parohie, beneficiind de ajutorul unor meşteri aduşi de la Vatra Moldoviţei, din pitoreştile Obcine ale Bucovinei. Construită din lemn, cu elemente moderne în interior, fără a omite partea artistică tradiţională (catapeteasmă de o mare frumuseţe), biserica oferă o simbioză dintre clasic şi modern, îmbogăţind arhitectonic cartierul.      
          Din păcate, vizibilitatea lăcaşului de cult dinspre artera rutieră principală (foto 2 - aprilie 2008) a fost aproape în totalitate obturată de construirea începând cu anul 2009 a unui imobil fără nici un fel de veleităţi estetice...
Biserica "Sfinţii Trei Ierarhi" din Bacău

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu