Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

marți, aprilie 12, 2011

Bacovia scos din liceu tinereţii sale

       Conform contrasens.com, bustul poetului George Bacovia, amplasat în curtea liceului "cimitir al tinereţilor sale" (actualul C.N. "Ferdinand I" Bacău), va fi mutat în faţa universităţii particulare care poartă numele său de câţiva anişori (http://www.contrasens.com/2011/04/11/razbunarea-liceului-pe-elevul-bacovia.html), pe motiv că monumentul de for public nu-şi mai are rostul în locaţia actuală...
Bust George Bacovia - curtea C.N. "Ferdinand I" Bacău
      Mergând pe firul logic care coboară în puţul gândirii locale, solicit de urgenţă începerea demersurilor pentru următoarele acţiuni:
1. mutarea stejarului Marii Uniri, situat în curtea aceleiaşi unităţi de învăţământ, pe Bulevardul Unirii, lângă autogară. Replantarea va aduce şi beneficii utilitare, prin umbra oferită în zilele caniculare pasagerilor care aşteaptă în zona peroanelor 14 şi 14bis.
Stejarul Marii Uniri - C.N. "Ferdinand I" Bacău
2. mutarea statuii lui George Bacovia de lângă fosta bibliotecă judeţeană cu 100 m mai la nord, pe carosabil, în faţa teatrului care poartă numele marelui simbolist. În felul acesta s-ar rezolva definitiv şi problema transformării străzii Mărăşeşti într-o zonă de circulaţie pietonală, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, oferind centrului oraşului o alee de promenadă mult dorită.
Statuia lui George Bacovia
3. mutarea grupului statuar "Maternitate" din incinta Grădiniţei Agricola, la spitalul judeţean. Poate creştem în acest fel şi indicatorul demografic.
Grup statuar "Maternitate"

3. Strângerea tuturor statuilor lui Mihai Eminescu de pe raza judeţului şi amplasarea lor sub formă de aliniamente, grupuri şi elemente decorative solitare în curtea Liceului "Mihai Eminescu", care şi-a permis, culmea,  "dotarea" cu bustul lui...George Enescu.
Bust Mihai Eminescu
O.K.?

Un comentariu:

  1. Astia ce logica au cand iau o decizie ca asta? Inteleg ca liceul nu mai poarta numele poetului (eu una nu m-am putut obisnui sa-i spun pe noul nume desi au trecut o gramada de ani, dar asta e alta poveste), dar avand in vedere legatura concreta dintre acesta si liceu, e firesc ca bustul sa ramana acolo. Ce are universitatea in comun cu Bacovia in afara de nume? Nimic...dar cine stie cine ce interes are.

    RăspundețiȘtergere