Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

sâmbătă, iulie 09, 2011

Remedii pentru caniculă

Ne aşteaptă câteva zile caniculare, la Bacău fiind prognozate temperaturi maxime de 34 de grade.
Câteva posibile soluţii pentru răcorire, în funcţie de bugetul propriu, oferim mai jos:

1. orice curs de apă, indiferent de debit sau caracteristici organoleptice: Bârnat, Trebeş, Limpedea, Bistriţa, Siret, cu sau fără lacuri, canal de fugă, diguri, mătasea broaştei, cioburi ş.a.m.d. La densitatea  reţelei hidrografice stăm excelent!
 Lucrările recente de golire a Lacului Bacău II oferă înotătorilor începători o excelentă şansă de a vizita la pas insuliţele şi plajele cu nămol sapropelic din mijlocul complexului lacustru. Cu un pic de noroc, se pot descoperi şi numeroase suveniruri lăsate de australopitecii existenţi prin partea locului.
2. orice fântănă arteziană din oraş, cu funcţionare mai mult sau mai puţin spasmodică. Pentru jeturile de apă din Piaţa Prefecturii este necesară o corelare extremă cu ritmul circadian al universului, deci preferabil să aveţi şi un mic sandviş la dumneavoastră.
3. orice piscină din oraş. Atenţie la Gepex, urmăriţi cu atenţie variaţiile de nivel ale apei, pentru a nu se depăşi adâncimile maxime admise.
4.orice amenajare particulară din Bacău sau din împrejurimi. Condiţii teoretic mai bune, dar buzunarul începe să se încălzească, fără a avea certitudinea unei zile reuşite.
5. Cum spaţiul şi timpul nu mai reprezintă un impediment în secolul al XXI-lea, se poate merge şi pe varianta unei curse charter către destinaţii situate un pic mai departe de orizonturile mioritice.

Condiţii identice cu cele prezentate anterior, la preţuri mai mult decât rezonabile, având în vedere puterea financiară a românului comunitar.
Indiferent de alegere, să vă bucuraţi de răcoare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu