Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

duminică, august 14, 2011

Ceasurile (nenumărate) ale oraşului

     Elemente decorative şi totodată funcţionale, ceasurile stradale aduc o notă distintă fizionomiei urbane. În timp ce prin alte părţi edilii au venit cu extravaganţe auiritoare privind înfrumuseţarea oraşelor cu ceasuri poleite în aur, la noi oraşul a rămas cam cu aceeaşi zestre infimă, care se rezumă la câteva elemente fără cine ştie ce vizibilitate:

- ceasul Catedralei Catolice din Piaţa "Alexandru cel Bun". Este singurul care arată o oră apropiată de cea exactă, înălţimea turlei determinând şi cea mai bună perspectivă.

- ceasul palatului administrativ. Este setat pe un meridian situat probabil la antipozi. Vizibil doar pentru cei cu ochi ageri.

- ceasul electronic din dreptul administraţiei financiare. Multifuncţional, arată simultan ora şi temperatura, încurcându-le exact când nu trebuie: în zilele toride sau în cele geroase. Se încadrează în peisajul zonei ca nuca în perete.
- ceasul din Parcul "Cancicov", în apropierea locului de joacă pentru copii. De dată recentă, prezintă avantajul mobilităţii de pe un arbore pe altul, în funcţie de necesităţile locale. Obiectiv de patrimoniu. Nu ceasul, nici copacul, ci mătura staţionată cuminte...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu