Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

joi, martie 08, 2012

Noi parcări ecologice în Bacău


Primăria Municipiului Bacău va continua și în acest an amenajarea de noi parcări ecologice în cartiere. Suprafața totală pe care se vor înființa peste 700 de noi locuri de parcare și a căilor de acces aferente este de circa 15.000 de mp. Străzile pe care se vor construi noi parcări ecologice sunt următoarele: Nufărului  nr. 11, Neagoe Vodă nr. 31, Narciselor nr. 2, Bucegi - intersecție Narciselor, Neptun nr. 2, Vasile Alecsandri nr. 37, Toamnei, Tazlăului, Ștefan cel Mare nr. 38, 44, 46, Carpați PT 11, Pictor Andreescu, Metalurgiei nr. 10, Oțelari nr. 3 - 5, Republicii nr. 76, 78, 80, 86, Logofăt Tăutu nr. 11, Bucegi nr. 113 - 115, Ardealului nr. 1- 3, Alecu Russo nr. 33.
”Anul acesta vom amenaja și mai multe locuri de parcare între blocuri, în cartiere. Eliminăm în acest fel și disconfortul vizual din anumite zone. Dar protejăm și mediul, deoarece aceste parcări nu sunt din beton, și permit regenerarea stratului verde. Avem nevoie de un oraș în care să nu fim sufocați de betoane, ci de un oraș în care să trăim sănătos, iar modelul acesta de parcări ecologice contribuie la îndeplinirea acestui obiectiv”, declară Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacău.
Acest program a fost demarat în anul 2011, atunci când au fost amenajate 11 parcări ecologice și căile de acces aferente, în mai multe cartiere ale orașului, cu o suprafață totală de 5.620 de mp. Au fost construite parcări ecologice pe străzile Războieni, Oituz, Hatman Berescu, Mioriței, Petru Rareș, Neagoe Vodă, Ardealului, 9 Mai, Mărășești, Lalelelor, Valea Albă și Republicii.
Principala calitate a parcărilor ecologice este regenerarea, în permanenţă, a stratului verde, cu consecinţe benefice asupra mediului. 
Sursa: comunicat de presă Primăria Bacău

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu