Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

marți, iunie 12, 2012

Bacăul poetic: Lira 21. A treia carte


   La sfârşitul săptămânii trecute, Salonul de Piane din Bacău a fost o agreabilă gazdă pentru lansarea antologiei de poezie “A treia carte: poezii″, a cenaclului literar virtual Lira 21, coordonat de poeta băcăuană Cristina Ştefan.
   Volumul include texte semnate de 55 de autori din România şi diasporă, nume consacrate în agora poeziei contemporane româneşti dar şi tineri poeţi aflaţi la debut. Creaţiile fiecărui autor publicat sînt însoţite de reprezentări grafice semnate de membri ai Uniunii Artiştilor Plastici din România – Filiala Bacău sau de elevi ai Colegiului Naţional de Artă “George Apostu”. Editare acestei antologii a fost posibilă prin sprijinul Primăriei Bacău.
   Evenimentul a fost coordonat de jurnalistul băcăuan Sebi Şufariu, unul dintre autorii incluşi în volum, care a antrenat participanţii la o dezbatere în cadrul proiectului Educaţie prin cultură între Mărturii trecute (Nicu Enea) şi prezente (Cenaclul Lira 21), derulat de Asociaţia “Mutadis Mutandis” Bacău, coordonată de prof. dr. Alina Căprioară. Actriţa Eliza Noemi Judeu a oferit publicului prezent un adevărat recital poetic.

 “Am să mărturisesc într-o zi prin autobuz
că am un ierbar cu vocale
de care ştiu deja vameşii cerului
o să mă autoflagelez
lăsând în urmă sângele ca pe nişte firmituri de pâine
după care să se ia
cei care au chef să se rătăcească 
(Sebastian Şufariu , Sebi cel nebun după poezie)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu