Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

marți, august 28, 2012

Dan Gârleanu a îmblânzit Munţii Făgăraş!


Dan Gârleanu a reuşit performanţa de a parcurge  creasta Munţilor Făgăraş în mai puţin de 24 de ore!
Conform  datelor G.P.S., traseul a fost străbătut  în 21 ore, 17 minute şi 47 secunde (Mănăstirea Turnu Roşu: 25 aug., ora 03.00.51 –  Cantonul Rudăriţa: 26 aug., ora 00.18.38).
Datele tehnice ale traseului sunt: distanţă 82,5 km, urcari totale 5874 m, viteză medie în mişcare 4,8 km/h, cu plecare de la Mânăstirea Turnu Roşu şi sosire la Cantonul Rudăriţa.
Parcurgerea traseului a fost făcută fără probleme deosebite, singurele care au produs întârzieri fiind starea proastă a marcajului (pentru timp de noapte) şi câinii de la stâni.
Deşi se resimte fizic, Dan Gârleanu este fericit că a reuşit aceasta încercare şi doreşte, pentru viitor, să atragă cât mai multe persoane interesate, mai ales că a primit încurajări pe traseu atât de la turişti români, cât şi din Germania, Anglia, Ungaria şi Cehia:
“Mă bucur că am reuşit să parcurg traseul sub timpul propus, deşi în două locuri de pe creastă  am avut dubii puternice cu privire la reuşită.  Dacă aş fi avut o experienţă anterioară asemănătoare şi dacă aş fi fost antrenat corespunzator, aş fi reuşit să scot un timp mai bun, însă scopul acestei acţiuni a constat în a argumenta, printro demonstraţie, că acest traseu poate fi parcurs în timp bun de amatori, şi ca urmare a acestui fapt parcurgerea crestei Făgăraşului poate deveni o competiţie puternică la nivel naţional, in prima faza. Sper ca acest lucru să se întample începând de anul viitor.”
Punctele de sprijin au fost amplasate în Şaua Caprei şi la Fereastra Mare a Sâmbetei pentru alimentarea cu apă şi hrană şi schimbarea echipamentul deteriorat.
Aceast eveniment este organizat de Clubul de Ecologie şi Turism “Veniţi cu Noi”  Bacău pentru lansarea, atragerea şi promovarea practicării a unui nou tip de ramură sportivă “Trail running” (alergare neconvenţională pe poteci de munte inaccesibile pe drum, prin ascensiune şi coborâre, cu diferenţe mari de nivel: munte, deal, păduri, pasaje înguste.)
În ideea organizării începând cu anul 2013 a unei competiţii oficiale la nivel naţional sau internaţional,  se încearcă popularizarea traseului, având în vedere că zona crestei Munţilor Făgăraş este cea mai înaltă şi spectaculoasă din România.
Proiectul a fost sprijinit de colaboratori de la Global Service Auto, Clubul Sportiv Dimamo Bacău, Farmaciile Bofarm, International Police Association regiunea 1 Bacău, Pub S Bacău, Grafit Invest, Departamentul Educaţie Fizică Emirates National School, S.N.P.P.C. Biroul teritorial Bacău, Kinetoterapeut Costi Sdrobiş, Agriconstruct şi C.R.E. Bacău.

Sursa: Comunicat de presă Clubul de Ecologie şi Turism “Veniţi cu Noi”  Bacău

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu