Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

vineri, august 31, 2012

Porţi deschise la Moineşti


   În zilele de 6,7 şi 9 septembrie 2012 are loc acţiunea "Porţi deschise la cimitirul evreiesc din Moineşti" a Fundaţiei Leolam.
  "Fundaţia LEOLAM – ceea ce înseamnă ETERNITATE – a luat naştere la iniţiativa a patru foşti moineşteni, răspândiţi astăzi în toată lumea: surorile Josephine şi Beatrice Kohlenberg şi fraţii Hedi si Rinel Enghelberg. Josephine trăieşte în Franţa, Beatrice în Canada, Hedi în Statele Unite, iar Rinel în Israel. Pe toţi îi leagă o iubire profundă faţă de locul unde s-au născut şi format şi o dorinţă aprinsă de a continua munca părinţilor lor, Raphael Kohlenberg, respectiv Marcel Enghelberg, de a nu lăsa să dispară spriritul a ceea ce a fost cândva una dintre cele mai vibrante comunităţii evreieşti din România.
  Fundaţia LEOLAM are ca proiect principal întreţinerea cimitirului evreiesc din Moineşti, precum şi organizarea de acţiuni culturale care să păstreze Moineştiul pe lista locurilor de importanţă majoră în istoria comunităţii evreieşti din România. Pentru informaţii şi donaţii Fundatia LEOLAM poate fi contactată la adresele: Josephine Kohlenberg (jkohlenberg@hotmail.com) sau Rinel (Enghelberg rinel@bezeqint.net)."
   Programul de vizitare în aceste zile ale acţiunii este intre orele 10-12, 16-18.
Sursa: comunicat de presă Fundaţia LEOLAM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu