Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

sâmbătă, octombrie 27, 2012

Bacăul are relief carstic şi roci vulcanice!


     Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii “Ion Borcea” din Bacău a deschis joi, 25 octombrie, la sediul din Parcul “Cancicov”, expoziţia permanentă “Flori din adâncurile Terrei”, care aduce în faţa publicului o diversitate de minerale de o rară frumuseţe, în majoritate de origine vulcanică. Eşantioanele de cuarţ, blendă, pirită, stronţianit, calcit, aragonit, calcopirită (foto), provenind în cea mai mare parte din zona minieră Baia Mare, fac parte în prezent din patrimoniul complexului muzeal băcăuan. Unul dintre cele mai spectaculoase şi mai valoroase exponate, din punct de vedere muzeografic, este o geodă de ametist, din Brazilia, care cântăreşte nu mai puţin de 90 de kilograme.
       Un alt punct de atracţie pentru vizitatori este o peşteră amenajată in cadrul expoziţiei, care imită endocarstul şi chiar cu o colonie de lilieci, elemente realizate de specialiştii muzeului din saci de pînză, gips şi spumă poliuretanică.
   Expoziţia oferă contra cost publicului interesat şi pliante despre minerale, materiale informative care oferă amănunte inedite despre “Florile din adâncul Terrei”. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul muzeului şi la telefonul 0234512006.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu