Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

miercuri, noiembrie 14, 2012

Concurs fulger cu premiu: RECUNOAŞTE BACĂUL!

     Întrebarea concursului: ce element din imaginea de mai jos, reprezentând fosta grădină publică a Bacăului, (sursa: carte poştală circulată în anul 1900, colecţia ing. Mihai Ceucă) îl mai regăsim şi astăzi? 
Câştigătorul va primi ca premiu un exemplar din albumul "Salutări din Bacău!", autor Ioan Catană. 
Deadline: ora 21,00.  În cazul mai multor răspunsuri corecte vom trage la sorţi
Încercaţi!

Update: A fost mai greu decât mă aşteptam, judecând după numărul răspunsurilor corecte. Cei mai multe răspunsuri au făcut referire la foişor, dar acesta nu este cel original, din imagine. Una peste alta, îi felicit pe cei 4 cititori care au oferit răspunsul corect (C.J, P.S., A.M. şi C.J.), tragerea la sorţi generându-l câştigător pe Petre Sachelaru. Îl rog să mă contacteze pentru a intra în posesia premiului.
Răspunsul:

P.S: Nu e nici sediul PNŢCD, nici Grădiniţa nr. 17. Este o clădire particulară care la un moment  dat a fost inclusă pe o listă de propuneri vizând noi obiective de patrimoniu din oraş...

5 comentarii:

  1. Foișorul îmi are că a fost reconstruit. Iar în spate cred că e actualul sediu PNTCD.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu cred că este vorba despre clădirea situată în plan îndepărtat în poză! Printre puținele clădiri care au rezistat tăvălugului din timpul perioadei comuniste, care a distrus identitatea acestui oraș!

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnule profesor,
    felicitãri pentru initiativã!

    RăspundețiȘtergere