Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

joi, decembrie 20, 2012

Oraşele din Moldova: între nume şi renume

     Stadiul de îndeplinire a criteriilor minimale de definire a localităţilor urbane din Moldova, conform Legii nr. 350/2001 şi a Legii nr. 351/2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional. După cum se poate observa din analiza alăturată, niciun oraş nu îndeplineşte integral criteriile, ba mai mult, numeroase localităţi urbane sunt în realitate nişte biete târguri prăfuite. O consecinţă a politicii comuniste, preluată însă cu drag şi de politicienii postdecembrişti (a se vedea în special cazul judeţului Suceava, unde au apărut noi şi noi "oraşe", mai ceva ca ciupercile după ploaie...).
Sursă hartă: Adrian Covăsnianu

2 comentarii:

  1. Oamenii dintr-o celebra localitate din Suceava au votat cu mare mandrie civica avansarea comunei lor la stadiul de oras, in cadrul unui referendum, iar acum incearca sa isi repare greseala, cand au vazut ca platesc impozite mai mari, dar canalizare nu au in continuare, buda e tot in fundul curtii si ca, in general, viata lor e aceeasi ca intotdeauna, cu un bloc de patru etaje in centrul orasului, plus tichia de margaritar, un parc cu bancute pe locul imasului pe care isi scoteau la aer orataniile.

    RăspundețiȘtergere
  2. Aşa se întâmplă când un primar ignorant dar cu fudulie mare vrea cu orice preţ să-şi vadă târgul drept oraş pe hartă, încălcând orice realitate...

    RăspundețiȘtergere