Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

duminică, februarie 17, 2013

Chiar s-a tranşat lupta pentru capitala regiunii?


     Conform presei ieşene, lupta pentru şefia regiunii Moldovei ar fi fost tranşată în favoarea municipiului  Iaşi:
   Varianta Piatra Neamţ drept capitală regională a căzut. Negocierile pentru stabilirea următorilor voievozi ai regiunii Moldova sunt intense, iar cel mai posibil tandem este Gheorghe Nichita - Romeo Stavarache. În cărţi mai sunt Cristian Adomniţei, Gheorghe Flutur sau Culiţă Tărâţă.
    Cel mai probabil scenariu pentru şefia regiunii este un tandem Gheorghe Nichita - Romeo Stavarache, primul venind în USL de pe filiera PSD, iar al doilea fiind membru PNL.
      În timp ce primarul Iaşiului ar urma să fie preşedintele regiunii, în timp ce Stavarache, primarul Bacăului, va ocupa funcţia de prefect. România va avea conform proiectului de regionalizare doar opt prefecţi regionali, reprezentarea la nivel de judeţ fiind asigurată de un subprefect .(…) Oferta ar fi fost făcută la nivel central, în condiţiile în care Stavarache face presiuni intense să obţină sprijinul PNL pentru a-l contracandida pe Nichita la şefia regiunii, spun surse din interiorul partidului. Primarul Bacăului ar fi, de altfel, unul din favoriţii lui Crin Antonescu. Liberalii se feresc să comenteze informaţia, însă dau asigurări că Nichita “nu va alerga de unul singur în USL pentru şefia regiunii“.  (...) Liberalii nu exclud o candidatură a şefului Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei. Calculele social-democraţilor şi liberalilor ar putea fi încurcate de ambiţiile politice ale lui Culiţă Tărâţă (UNPR) de la Neamţ. Şi Gheorghe Flutur, de la Suceava, ar putea avea şanse.
Sursa şi articolul complet: aici
Harta de mai sus: un posibil model de regionalizare (autor: Mihai Bulai)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu