Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

joi, martie 28, 2013

Să nu uităm de ora de vară!


     România va trece la ora oficială de vară în noaptea de sâmbătă spre duminică. Ceasurile vor fi date înainte cu o oră. Astfel, ora 3:00 va deveni ora 4:00. Schimbarea va afecta mersul trenurilor aflate în circulaţie între orele 3:01 şi 4:00, se arată într-un comunicat de presă al CFR Călători.
    Trenurile de călători vor pleca din staţiile de formare după ora de iarnă până în noaptea de 30/31 martie 2013, ora 3:00 care devine ora 4:00. După această oră, trenurile vor pleca respectând ora oficială de vară. Potrivit sursei citate, trenurile de călători aflate în circulaţie între orele 3.01 şi 4.00 (ora iarnă) vor circula cu întârziere, fiind afectate de schimbarea de oră un număr de 85 de trenuri, dintre care şapte trenuri internaţionale, 32 InterRegio şi 46 Regio.
   Situaţia nu este lipsită de importanţă, având în vedere că (spre exemplu) mulţi elevi participanţi la olimpiadele naţionale  vor întâmpina momentul trecerii la ora de vara în mijloace de transport sau aşteptând o legătură viabilă spre destinaţie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu