Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

vineri, mai 18, 2012

După douăzeci de ani


      Amintirile dau un sens prelingerilor noastre între dulcele ieri şi veşnicul mâine. După douăzeci de ani, torentul nostalgic a invadat deopotrivă inima absolvenţilor şi a mentorilor, într-o curgere vijelioasă dar, paradoxal, capabilă să creeze noi tărâmuri, aidoma unei delte într-o continuă formare. Un torent care, pentru câteva zeci de minute, a aplatizat titluri şi diplome, conturi bancare şi afaceri de succes, destine anoste sau spectaculoase, realizări şi nereuşite, distanţe, stiluri de viaţă. Toate s-au topit în bucuria revederii, în nostalgia unei adolescenţe cu dublă polaritate, gravitând pe un ax gregorian cu temperaturi de decembrie. Pentru unii a fost cea mai frumoasă perioadă. Pentru alţii o rampă de lansare. Pentru toţi, dulcele ieri adolescentin s-a cristalizat însă într-o viguroasă fibră lăuntrică pe care destinul o plăsmuieşte pe traiectoria unor ani de liceu. Puntea dintre dulcele ieri şi veşnicul mâine poate fi şi o sală de clasă, capabilă să (re)aprindă sau să menţină treaz freamătul sufletelor tinere şi să dea cu tifla hapsânului Cronos.

4 comentarii:

  1. frumos spus Luciane! Toate cele bune. Stefan

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu pot sa nu impartasesc justetea opiniilor tale Luciane.Ma bucur ca ne-am revazut noi colegii,a fost o incatare ca am revazut pe cei mai multi dintre profesori,fiind usor dezamagit ca nu ne-am adunat mai multi colegi,atat insala de clasa,cat si la petrecerea de mai tarziu.B.Adrian

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc frumos pentru fotografii....sunt foarte frumoase...colegi neschimbati si profesori cu parul nins.Imi pare rau ca nu am participat dar a coincis intalnirea cu ziua de nastere a fiului meu cel mic(a implinit si el doi anisori).

    Multe realizari colegilor de clasa si multa sanatate profesorilor

    Consuela

    RăspundețiȘtergere