Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

joi, iulie 18, 2013

Definitivat 2013: 240 de candidaţi în focul examenului

       Astăzi are loc, în 42 de centre de examen din întreaga țară, proba scrisă a examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2013. 7888 de profesori debutanți (din care 240 din judeţul Bacău) au fost admiși să participe la această probă, după ce au obținut note de trecere la inspecțiile speciale la clasă, care au avut loc în perioada ianuarie-iunie.
     Candidaţii au avut de ales dintre 126 de discipline de examen. Proba scrisă conține subiecte de specialitate, metodica predării, pedagogie şi elemente de psihologia educației, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educației Naționale. Profesorii au la dispoziție 4 ore să își redacteze lucrarea, iar nota obținută la proba scrisă va reprezenta și nota de examen.
     Nota minimă de promovare este 8, iar aceasta le asigură cadrelor didactice dreptul de practică în învățământul preuniversitar. Anul acesta au avut dreptul să participe la definitivat inclusiv debutanții cu un an vechime la catedră, însă media minimă de promovare a inspecțiilor la clasă a crescut de la 7 la 8.
      Programele de examen, modelele de subiecte şi baremele pentru toate disciplinele pentru care au optat candidații au fost postate anterior pe definitivat.edu.ro. Rezultatele vor fi afișate pe 23 iulie, iar între 23 şi 24 iulie candidații vor putea depune contestații la centrele de examen. Acestea vor fi soluționate între 25 și 26 iulie, urmând ca pe 27 iulie să se afișeze rezultatele finale.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu