Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

miercuri, august 21, 2013

Patru luni de la înfiinţare, patru proiecte de succes!

Fundaţia Comunitară Bacău anunţă semnarea primelor patru proiecte finanţate prin Fondul Iniţiative Comunitare, cu valori pe proiect cuprinse între 2500 lei şi 3700 lei.
Fondul Iniţiative Comunitare are ca scop stimularea şi susţinerea iniţiativelor care vizează direct oraşul în care trăim. Prin acest fond dorim să sprijinim proiectele care dezvoltă atitudini civice şi care aduc o îmbunătăţire la nivelul mentalităţii colective şi a comportamentului. Suma  totală a programului este de 20.000 lei şi se adresează grupurilor de initiativă, organizaţiilor  neguvernamentale, asociaților de proprietari.
Proiectele finanţate sunt următoarele:
1. Bacăul în poveţe şi culoare, Grup de iniţiativă condus de Claudia Munteanu şi sprijinit de ARAS; Pe aleea principala din Parcul Cancicov ( dintre Bulevard si restaurant) vom desena/picta   pe fiecare parte a aleii cate  10 „file de carte” cuprinzand cate o intrebare de constientizare sau un citat celebru insotit de  un desen in tema propusa. Lucrarile vor fi realizate de un grup de 3 pictori impreuna cu cca 10 elevi  de la Liceul de Arta si 10 voluntari astefel incat sa avem cate 2 oameni pe fiecare lucrare.
2. Să luminăm cerul cu speranţă, Asociaţia Lumina; Derularea unei campanii de sensibilizare a actorilor din comunitate( medici, ONG-uri, instituţii publice, companii) ce pot interveni pentru schimbarea în bine a situaţiei copiilor şi adulţilor cu boli incurabile provenind din medii sociale defavorizate.
3. Mâini dibace, Asociaţia Un Zâmbet Bacău; Scopul proiectului il reprezinta cresterea interesului pentru dezvoltarea creativitatii, spiritului antreprenorial si pentru formare continua a tinerilor proveniti din zone defavorizate geografic si socio-economic din mediul rural al judetului Bacau; Obiectivele propuse sunt: Stimularea interesului pentru dezvoltarea abilitatilor creative a 25 tineri din mediul rural al judetului Bacau pe o perioada de 5 zile, prin participarea la un atelier de realizare a obiectelor handmade;  Incurajarea si sprijinirea celor 25 participanti in elaborarea unui plan pentru organizarea unei expozitii cu vanzare pe o perioadă de o săptămână.
4. Hai să fim mai selectivi!, Asociaţia Vernal; Activităţile principale sunt: Instruirea personalului care activează în asociaţiile de proprietari privind colectarea selectivă; Atelier de creaţie din deşeuri realizat într-un centru comercial cunoscut; Concurs cu obiecte decorative/utile create din deșeuri pentru elevi de toate vârstele din şcolile oraşului; Atelier de creaţie din capace PET în Piaţa Prefecturii (mozaicuri decorative).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu