Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

marți, 22 octombrie 2013

Se reabilitează străzile 9 Mai, Vântului şi Vadu Bistriţei

Primăria Municipiului Bacău a emis ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare infrastructură urbană zona Mioriței – 9 Mai – Vântului – Vadu Bistriței. Valoarea totală a lucrărilor este de circa 10,6 milioane lei, iar durata acestora, conform contractului, este de maximum 12 luni.
Lucrările constau în reabilitarea integrală a trotuarelor (25.800 mp) a suprafeței carosabile (37.000 mp), amenajarea a 600 de noi locuri de parcare și accese parcări, cu o suprafață totală de peste 16.000 mp. Vor fi modernizate și rețelele de apă potabilă și canalizare, iar pentru iluminatul public sunt prevăzuți 91 de stâlpi, cu lămpi economice.
Reabilitarea întregii zone se realizează cu finanțare europeană, în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), plan care presupune investiții totale de circa 35 de milioane de euro în infrastructura din municipiul Bacău. Podul peste râul Trebeș, Calea Moinești, pasarela Mărgineni, străzile Mioriței, Vadu Bistriței, I.L Caragiale, Milcov, Ștefan cel Mare și Energiei și pasarela Narcisa, sunt principalele obiective de investiții derulate prin PIDU, obiective aflate în diverse stadii de execuție. 
Sursa: comunicat de presă Primăria Bacău. Foto: deferlări.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu