Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

marți, noiembrie 12

În Bacău, taxele și impozitele nu se majorează în 2014!

Nivelul taxelor și impozitelor locale rămâne același în municipiul Bacău și pentru anul 2014, în ciuda hotărârii Guvernului României care permite autorităților locale să majoreze cuantumul acestora, cu până la 20 de procente. Decizia nu va fi aplicată și în Bacău.
”Rămân consecvent ideii că taxele și impozitele nu trebuie majorate, nici pentru populație, nici pentru firmele care activează pe teritoriul orașului Bacău. Consider că aceasta este o decizie liberală, ce poate încuraja mediul de afaceri local, este o hotărâre ce ține de noi și pe care o luăm în sprijinul tuturor băcăuanilor”, a declarat Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacău.
Reamintim că una dintre primele măsuri ale primarului Stavarache, imediat după alegerea sa, în anul 2004, a fost să micșoreze cu până la 40% taxele și impozitele practicate până atunci în municipiul Bacău. În ultimii zece ani, taxele și impozitele nu au mai fost niciodată majorate prin decizie locală, ci doar indexate cu rata de inflație, în urma unor hotărâri ale guvernelor anterioare. De asemenea, tot ca urmare a unei decizii a administrației Stavarache, persoanele juridice din municipiul Bacău beneficiază de o reducere cu 25 % a impozitului pe mijloacele fixe.
Sursa: comunicat de presă Primăria Bacău. Fotoescapeartist.com


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu