Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

luni, ianuarie 27

Acţiuni de deszăpezire în municipiul Bacău

În Bacău se circulă normal, în condiții de iarnă. Primele intervenţii ale Comandamentului de deszăpezire au avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar de atunci circa 50 de utilaje (împrăștietoare antiderapant de tip Unimog, gredere, pluguri, buldoexcavatoare, excavatoare, basculante, tractoare)  acţionează pe străzile oraşului, în toate cartierele  Circa 100 de salariați ai Direcției de Servicii Publice lucrează  la curățat zăpada de pe domeniul public. Pentru trotuare se folosesc și opt freze de mici dimensiuni, achiziționate în cursul anului trecut, precum și opt împrăștietoare manuale de antiderapant (sărărițe). Cantitatea de antiderapant solid folosită în aceste zile depășește 1.600 de tone, la care se adaugă circa 45 de tone de clorură de calciu.
Primele intervenții au vizat pasarele, intersecțiile aglomerate, sensurile giratorii, intrările și ieșirile din oraș, sediile instituțiilor publice și traseele mijloacelor de transport în comun. Principala preocupare o reprezintă curățarea străzilor de zăpadă, pentru evitarea formării coamelor de gheață, urmată de încărcarea și depozitarea acesteia. Au fost întâmpinate dificultăți pe străzile înguste, acolo unde mașinile sunt parcate pe ambele sensuri de mers. În cursul zilei de luni, 27 ianuarie 2014, s-a cărat zăpadă din cartierele Bistrița Lac, Banca Națională, Nord, urmând ca în această noapte utilajele de încărcat și cărat zăpada să acționeze în zona Pieței Centrale, Alexandru cel Bun, Mihai Viteazul, Războieni, I. S. Sturdza.
În continuare, Comandamentul de deszăpezire se află în alertă ca urmare a prognozelor meteorologice ce anunţă ninsori şi în următoarele două zile. În Centrul de cazare al persoanelor fără adăpost, de pe calea Moldovei, se află 23 de persoane, care primesc hrană și adăpost.
Din comunicările purtate cu reprezentanţii Poliţiei Municipale, Serviciul Circulaţie, a rezultat faptul că nu au fost înregistrate evenimente rutiere nedorite şi nu au existat blocaje în trafic.
Primăria Municipiului Bacău atrage atenţia deţinătorilor şi utilizatorilor de spaţii comerciale de pe raza municipiului Bacău că au obligaţia, conform legii, să cureţe zăpada de pe trotuarele din faţa acestora. 
Sursa:comunicat de presă Primăria Bacău

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu