Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

marți, februarie 18, 2014

Școli exigente, școli relaxate - o perspectivă de abordare

Ministerul Educaţiei a realizat un top al celor mai exigente şcoli din ţară, unde notele acordate elevilor în clasele V-VIII au fost apropiate sau chiar identice cu mediile de la Evaluarea Naţională 2013.
”În cursul analizei efectuate de Ministerul Educației Naționale cu privire la rezultatele elevilor la sfârșitul clasei a VIII-a, a fost comparată media de absolvire a ciclului gimnazial (clasele V-VIII) cu media notelor obținute la Evaluarea Națională la sfârșitul clasei a VIII-a. Această diferență a fost calculată pentru fiecare elev, apoi centralizată pe școală, pe județ și pe țară. Analiza a relevat că există școli la care, în medie, rezultatele la Evaluarea Națională sunt mai bune decât cele obținute pe parcursul anului școlar, ceea ce indică exigență pe parcursul anului școlar și corelarea notelor cu nivelul real al elevilor. Există însă și școli la care rezultatele la Evaluarea Națională au fost mult mai slabe decât cele obținute, în medie, la clasă. Aceasta poate indica lipsă de exigență, ușurință în acordarea notelor mari, ceea ce nu poate decât să dăuneze elevilor care, în acest fel, nu își cunosc nivelul real”, se arată în comunicatul M.E.N.
În topul național al celor mai exigente 50 de școli, publicat de M.E.N., județul nostru este nominalizat prin Școala Gimnazială nr. 10 Bacău
Sursa tabel: edu.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu