Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

luni, octombrie 30, 2017

Conferința Județeană Erasmus+ 30 Infodays: Cetățenie activă și antreprenoriat

La data de 11 octombrie 2017, între orele 15 și 17:30, a avut loc „Conferința Județeană Erasmus+ 30 Infodays: Cetățenie activă și antreprenoriat”,organizată de Inspectoratul Școlar Județean Bacău, Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu” și Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”. Scopul acestui eveniment a fost multiplicarea rezultatelor proiectelor Erasmus+și a reusit să atragă aproximativ 200 de profesori și elevi în sala de conferințe a Colegiului Tehnic „Anghel Saligny” Bacău.
Sala a fost amenajată cu standuri expoziționale interactive, pregătite de elevi, fiecare reprezentând proiectul instituției de învățământ de provenienţă. Conferinţa a debutat cu vizitarea standurilor interactive, participanții, elevi şi profesori,prezentându-şi rezultatele finale ale proiectelor si experiența acumulată înproiecte de mobilitate Erasmus+.
A urmat o activitate plenară, încadrulcăreia s-au adresatmesaje de deschidere, de către Inspectorul de Proiecte și Programe Europene, prof. Ana Maria Rotaru şi prof. Diana Popa, de la Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu”, moderatorul conferinţei.
Legătura dintre şcoală şi piaţa muncii a fost evidenţiată de reprezentantul SCC Services România, dl Alexandru Tomescu. Manager de vânzări și marketing în cadrul companiei Specialist Computer Centres (SCC), acesta a prezentat tinere iaudiențe ce înseamnă să lucrezi într-un mediu corporate în IT.
O experiență plăcută a fost prezența lui Alvaro Giron și Tome Ribarov, sosiţi din Granada, Spania, cu puțin înainte de a începe conferința. Ei au prezentat Europroyectos Erasmus Plus S.L., organizaţie intermediară specializată în implementarea de proiecte de mobilitate pentru formare iniţială. Spre mirarea tuturor, Alvaro este un bun vorbitor de limba română. Deschiși, și-anunţat prezența în oraș până sâmbătă, 14 octombrie, pentru a comunica cu adolescentii curioși să afle mei multe despre mobilităţi Erasmus+ şi pentru a stabili relaţii de colaborare cu şcoli băcăuane. Mai mult, vineri, 13 octombrie, s-au prezentat la Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu”, unde au asistat la o oră de limba engleză, interacționând cu elevii încântați de o oră „altfel”.
S-au prezentat rezultatele finale ale proiectelor Erasmus+ de la Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu”, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, Colegiul Național „Grigore C. Moisil” Onești, Liceiul Tehnologic Petru Rareş, Liceul cu Program Sportiv în colaborare cu Palatul Copiilor Bacău, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Săbăoani, Școala Gimnazială Asău, Colegiul Economic „Ion Ghica”, Colegiul Național „Ferdinand I”, Școala Gimnazială ”Dr. Alexandru Șafran” și Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun”.
Colegiul Naţional "Gheorghe Vrănceanu" a anunţat deschiderea oficială a Proiectului Erasmus+ KA1 “Început de carieră IT”- “ IT Career Start-up”, care presupune cooperarea între 4 licee din România pentru realizarea de stagii de practică în companii IT din Cipru, Spania şi Portugalia pentru 64 de elevi (pentru dezvoltarea de competenţe profesionale în web design) şi 4 plasamente de tip job-shadowing pentru profesori de informatică.
Totodată, Colegiul a diseminat rezultateleproiectului Erasmus+ KA1 „Smart IT”, care s-a incheiat oficial în cadrul conferinţei. În cadrul acestuia, 34 de elevi au participat la stagii de practică în companii IT din Cipru şi Germania, pentru a-şi dezvolta competenţe profesionale în design, programarea paginilor web şi crearea de tutoriale.
La standurile expoziţionale au fost prezentate si rezultatele proiectelor Erasmus+KA2 “Launching Our CO3 Erasmus Satellite”, "What's the Use of It?" şi KA1 “Formare iniţială de calitate prin mobilitate - design şi programare web”.
Închiderea oficială a fost realizată de doamna inspector şcolar Ana Maria Rotaru, iar participanților li s-au acordat certificate de participare.
Neguriță Diana-Gabriela, Păduraru Diana-Andreea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu