Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

sâmbătă, ianuarie 12, 2019

Pe drumul vieţii, lăsaţi urme!

    Despre o nouă pagină a istoriei acestui oraş aţi aflat deja, din postările de pe Facebook şi din articolul din cotidianul "Deşteptarea" (click aici). Emil Prato, ochiul magic al Bacăului va avea de acum un loc binemeritat în panoplia personalităţilor care, de-a lungul timpului, au adăugat culoare şi vitalitate spiritul locului.
      Acum aş vrea să vă arat altceva: acest extraordinar îndemn care a încheiat ieri prezentarea făcută de ing. Mihai Ceucă cu ocazia lansării albumului - document:

   Da, exploratorul Bacăului (aşa cum inspirat, cred eu, l-am caracterizat acum câţiva ani într-un articol publicat şi în presa locală - click aici) ne-a mai lăsat o urmă de certă valoare. Însă mai mult decât atât, în spatele cărţilor domniei sale, a articolelor, studiilor, postărilor, expoziţiilor şi a întregii palete de activităţi, se observă fără greutate pasiunea arzătoare pentru recuperarea şi promovarea patrimoniului urbei.  Şi atunci revin cu propunerea făcută nu o singură dată pe acest blog (click aici), ca domnul inginer să primească titlul de cetăţean de onoare al oraşului pentru pasiunea, acribia şi altruismul cu care ne recuperează memoria urbanistică. Ştiu că în modestia domniei sale, nu îşi doreşte acest lucru. Ar fi însă un gest firesc din partea autorităţilor de recunoaştere a unei activităţi ieşite din comun. M-aş bucura ca această propunere să fie preluată de primărie şi/sau Consiliul Local Bacău. Într-o mare de probleme vremelnice ale imundului cotidian, această decizie ne-ar apropia pe toti de ceea ce ne dorim: un oraş care a făcut şi va face pentru mult timp istorie. O istorie adevărată, vorba lui Neagu Djuvara...
Vezi şi:
Exploratorul Bacăului de altădată
Intre oblinzi paralele. O istorie ilustrată a Bacăului
Omul-document
Urbea cu parfum de epocă
Bacăul cartierelor muncitoreşti
Din parfumul Bacăului de altădată
Mihai Ceucă: misterul vieţii din cărţile poştale ilustrate

Un comentariu:

  1. Sunt onorat să fiu cetățeanul acestui oraș! Și credeți-mă, sunt un cetățean cu onoare! Fără diplomă....

    RăspundețiȘtergere