Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

marți, mai 03, 2011

Şoseaua de centură a Bacăului şi îngerii ei păzitori

      "Încă o promisiune au primit băcăuanii în ceea ce priveşte mult aşteptata şosea de centură a Bacăului. Premierul Emil Boc şi ministrul transporturilor, Anca Boagiu dau asigurări băcăuanilor că în trei luni de zile va începe lucrul la şosea. „Doamna ministru (n. r. – Anca Boagiu) este îngerul păzitor al Bacăului şi anul acesta vor porni demersurile pentru construcţia centurii ocolitoare a Bacăului”, a dat asigurări Boc.
      Anca Boagiu a asigurat că „în trei luni de zile va fi lansată licitaţia. Sunt economiile pe care noi le-am făcut ca urmare a măsurilor luate la nivelul companiei”.Investiţia s-ar ridica la 178 de milioane de euro, iar şoseaua de centură ar avea 30 de kilometri şi ar urma să fie gata în maximum 18 luni. Aceasta nu a fost singura promisiune făcută de premier şi ministru, în timpul vizitei de la Bacău, de sâmbătă, 30 aprilie.
    „Mai sunt două autostrăzi importante: Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni şi Ploieşti-Focşani. Am avut discuţii pentru a continua această ultimă autostradă până la Bacău şi Suceava pentru a fi o linie completă nord-sud”, a declarat premierul.

   Autostrada Ploieşti - Suceava ar urma să fie făcută în parteneriat public privat şi, în ciuda crizei, ministrul Anca Boagiu spune că investitorii stau deja la coadă la uşa ei. „Vestea bună e că sunt bani pe piaţă. Eu stau şi colaborez mult cu mediul de afaceri şi pot să vă spun că există foarte mulţi investitori care doresc să-şi folosească banii în proiecte de infrastructură în România”, a spus Anca Boagiu.

    Cu toate acestea, ministrul Transporturilor, a precizat că nu poate spune cu exactitate când vor începe şi când se vor termina lucrările la autostradă."


Notă: textul articolului a fost preluat integral de pe site-ul evenimentul.ro (http://www.evenimentul.ro/articol/ministrul-transporturilor-ingerul-pazitor-al-bacaului.html).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu