Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

miercuri, iulie 06, 2011

Deferlări în Divanul AdBlog!

     În urma invitației făcute, nu am stat prea mult pe gânduri și m-am alăturat proiectului Divanul AdBlog (http://www.divanul.ro/), o idee pe care am considerat-o excelentă de când am văzut-o materializată on-line. O componență eterogenă din multe puncte de vedere (de la vârstă până la ocupații și pasiuni), dar articulată în jurul unui toponim cu proprietăți de liant: BACĂU. Chiar dacă nu-i cunosc (încă) personal pe mulți din bloggerii din Divan, sunt la curent cu activitatea lor în spațiul virtual, și pot spune că articolele postate de ei aduc diversitate, informații și păreri personale binevenite în comunitate. Pentru cei care nu îi cunosc, aceștia sunt: Aghiuta (Florin Popescu), Amalis (Amalia Frigură), Camera din masina (Alin și Edi), Mihai Enășel (mihaienasel.blogspot.com), Inima Bacaului (George Săcăleanu), Ferma politică (Ionut Avram - ex criticati.ro), Kaysha (Cristina Cucu), Kristofer (Cristian Ghingheș), Prelungiri (Cătălin Cojocaru), Steagul Rosu (Gabi Mihai), Talent Irosit (blog colectiv: Cristi Juverdeanu, Florin Ruşanu, Lidia Rusu, Mădălina Albei, Tudor Cojocaru).
    Lista este deschisă și cu siguranță se va completa cu noi nume și noi modalități de exprimare a luminilor și umbrelor din peisajul urban băcăuan. Personal sper să țin cât de cât pasul cu tinerețea și spiritul căutător al membrilor Divanului AdBlog…

O prezentare sintetică a proiectului o preluăm de pe site-ul pilon:
   
Ce este Divanul ?
Divanul AdBlog este o asociaţie non-guvernamentala, constituită din bloggeri băcăuani ce împărtăşesc aceeaşi pasiune, de a informa şi de a-şi exprima punctul de vedere, prin diverse mijloace, vizavi de întâmplările, evenimentele şi deciziile ce privesc comunitatea în care trăiesc şi nu numai.
Scopul:
Menirea Divanului AdBlog este de a sprijini dezvoltarea societăţii civile, prin facilitarea şi promovarea accesului la informaţie, utilizând mediul online. Asociaţia işi propune, prin diversitatea membrilor săi, să ofere informaţii dintr-o paletă largă de domenii (politic, social, cultural, educaţional, economic, sportiv sau administrativ).
Mijloace:
Divanul AdBlog işi propune să se implice activ într-o serie de proiecte cu impact pentru comunitate, atât ca iniţiator, cât şi ca partener. Asociaţia dispune la ora actuală de o reţea de 9 bloguri, care aduna zilnic peste 4000 de vizitatori unici, iar numârul membrilor este în continuă creştere.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu