Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

duminică, august 07, 2011

Medalie de aur pentru Ioan Catană!

Inginerul Ioan Catană, cunoscut filatelist şi colecţionar de cărţi poştale ilustrate, a reuşit recent performanţa de a obţine prima medalie de aur a unui băcăuan la o expoziţe filatelică mondială, Philanippon 2011”, organizată la Yokohama, Japonia. Mai multe detalii se găsesc pe  bacaul.ro.
 Colecţia – exponat cu primele întreguri poştale româneşti, sub titlul „Postal Stationery Romania 1870-1905”, a primit din partea juriului 90 de puncte din 100 posibile, în condiţiile în care la manifestare au participat cei mai importanţi filatelişti ai lumii. Îl felicit din toată inima pentru această reuşită!
Medalia se adaugă numeroaselor distincţii obţinute de colecţionar în cei peste 30 de ani de activitate. Precedenta realizare majoră, din câte ştiu, a fost medalia „Vermeil Mare”, obţinută la expoziţia mondială de filatelie organizată la Luoyang, China, în aprilie 2009.
            Ioan Catană este cunoscut marelui public băcăuan în special prin albumul „Salutări din Bacău” (foto) editat în anul 2008, cu ocazia evenimentului „Bacău 600”, în care a oferit concitadinilor excepţionale repere imagistice ale evoluţiei urbanistice locale, prin publicarea celor mai relevante cărţi poştale ilustrate din colecţia proprie, formată din peste 500 de imagini cu valoare de patrimoniu.  

 Foto: Ing. Ioan Catană, alături de prof. Alin Popa şi subsemnatul, cu ocazia lansărilor de carte prilejuite de împlinirea a 600 de ani de la prima atestare documentară a Bacăului (6 octombrie 2008).

Un comentariu:

  1. Palmaresul expozitiei (care poate fi consultat la adresa: http://www.philanippon.jp/english /e_exhibi/e_list1.html ) confirmă calitatea exponatelor participante si concurenta acerba. Poate fi remarcat faptul ca juriul a apreciat la valoarea de medalie de aur un numar de 107 exponate, medalie de vermeil 189 de exponate, medalie de argint 132 şi la valoarea de medalie de bronz, numai 53 de exponate! Competitia nu e ca la o Olimpiada cu numai 3 medalii pe podium dar, consacrarea valorii unui exponat este foarte dificila.

    RăspundețiȘtergere