Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

marți, octombrie 25, 2011

Încep plantările în "Livada copilăriei"

         Joi va începe în majoritatea comunelor care au aderat la programul „Livada copilăriei” plantarea merilor oferiţi de Consiliul Judeţean.
            Conform conferinţei de presă organizată de preşedintele C.J. Bacău, Dragoş Benea, programul „Livada copilăriei” se va derula în perioada 27 octombrie – 3 noiembrie şi cuprinde un număr de 45 de primării din judeţul Bacău. Vor fi refăcute sau înfiinţate 112 livezi în cadrul acestui proiect care se doreşte a fi derulat pe o perioadă pe 4 ani.
            Scopul programului constă în creşterea responsabilizării copiilor din mediul rural cu privire la protejarea mediului înconjurător.
Se doreşte, în egală măsură, refacerea plantaţiilor de pomi fructiferi ca şi înfiinţarea de noi livezi pe lângă şcolile din mediul rural.
            Fiecare dintre cele 85 de UAT-uri din judeţ a primit propunerea de a participa la acest program. Dintre acestea, 45 au identificat suprafeţe de teren (fostele livezi ale şcolilor sau acolo unde nu au existat, s-au identificat terenuri aflate în proprietatea şcolilor, uşor accesibile copiilor) şi au transmis confirmări de participare.
            Refacerea plantaţiilor de pomi fructiferi de pe lângă şcolile din mediul rural se va face cu suportul Consiliului Judeţean şi al comunităţilor locale, prin mobilizarea tuturor elevilor din clasele I-VIII, beneficiarii finali ai programului. Fiecare copil va primi un pom fructifer pe care îl va planta şi de care va avea grijă.
             La acest program vor participa elevi de la 188 de unităţi şcolare din judeţ.
„Ţin să le mulţumesc primarilor care s-au implicat şi să le transmit un sentiment de apreciere din partea Consiliului Judeţean Bacău pentru că au înţeles importanţa unui asemenea demers, cu o valoare materială mai scăzută dar cu un puternic mesaj educativ şi ecologist”, a subliniat Dragoş Benea.

 Foto: Şcoala Gheorghe Doja (comuna Răcăciuni), una din cele 112 unităţi de învăţământ în care se va înfiinţa  "Livada copilăriei".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu