Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

vineri, octombrie 07, 2011

Sărbătoare la Ruşi-Ciutea

      Mâine, întreaga comunitate din Ruşi-Ciutea va fi în sărbătoare, cu ocazia slujbei de sfinţire a noului aşezământ social care va fi dat în folosinţă lângă biserica „Sfântul Nicolae”, singurul lăcaş de cult al satului. Oficierea va avea loc în prezenţa PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului şi a oficialităţilor locale şi judeţene. Proiectată  multifuncţional (sală de mese, bucătărie, cabinet de consiliere), clădirea a fost ridicată în aproape trei ani, prin strădania preotului Ion Ghioc şi a enoriaşilor
    Reuşita este mai mult decât notabilă, deoarece mica localitate situată între apele Bistriţei nu numără mai mult de 440 de locuitori, majoritatea aflaţi la vârste înaintate şi cu o stare materială precară, necesitând asistenţă specifică.
      Biserica „Sfântul Nicolae” este una din cele mai vechi obiective de cult din regiune,  fiind menţionată încă din anul 1866 în Planul pământurilor locuitoreşti şi proprietăţi de pe moşia Ruşii - pe partea Doamnei Catinca născută Dimitriu – Districtul Bacău.
 Foto: Biserica "Sfântul Nicolae" din Ruşi-Ciutea, comuna Letea Veche

Update  8 octombrie 2011:  - FOTO slujba de sfinţire
                                                - VIDEO: clic AICI.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu