Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

marți, decembrie 20, 2011

Curgerea timpului: time lapse băcăuan

   Time Lapse este o tehnică a cinematografiei, care presupune fotografierea repetată la intervale prestabilite a unui obiect, peisaj, construcţie, fenomen al naturii etc şi redarea fotografiilor la o viteză mult mai mare decat viteza la care au fost imortalizate, pentru a se crea un efect care să sugereze o accelerare a evenimentelor. 
  Prin această modalitate se crează clipuri video de o mare spectaculozitate, care prezintă modificarea diurnă, sezonieră sau anuală a caracteristicilor subiectului (clic AICI pentru a vedea două exemple cu adevărat excepţionale). 
  Din câte ştiu, la nivelul judeţului Bacău tehnica este cvasinecunoscută, singurele încercări fiind la nivelul unor iniţiative singulare: portalul oraşului staţiune Târgu Ocna şi fotograful Adrian Bălăceanu.
     Pentru Târgu Ocna sunt disponibile clipurile realizate în Parcul „Măgura”, scuarul limitrof Casei de cultură şi Biserica „Răducanu” – clic AICI. 
      Adrian Bălăceanu ne invită la un time lapse în zona Runc – Buhuşi, pe care îl puteţi viziona AICI.
   Time lapse necesită un efort susţinut pe o perioadă îndelungată de timp, ceea ce face însă ca rezultatele finale să devină şi mai atractive, putând fi valorificate într-o multitudine de domenii,  inclusiv pentru promovarea unor obiective sau zone cu potenţial turistic din judeţ. Don`t you believe it?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu