Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

vineri, martie 23, 2012

GALA STAR 2012


    În perioada 5-10 aprilie, va avea loc la Bacău cea de a VII-a ediţieGalei STAR, manifestare ce se impune ca o celebrare a actorului şi a artei sale.
   Teatrul Municipal Bacovia, organizatorul Galei, omagiază prin acest festival-concurs pe artistul care îmbracă seară de seară haina altui rol şi care-şi poate pune cel mai bine în valoare datele naturale într-unone-man-show şi, în acelaşi timp, pe spectator, căruia îi prezintă ACTORUL.
   Aşa cum v-a obişnuit în ediţiile anterioare, Gala aduce anul acesta la Teatrul Municipal Bacovia din Bacău, în concurs, participanţi din România, Japonia, Bulgaria şi Republica Moldova. Juriul va fi format din: Carmen Stanciu teatrolog, vicepreşedinte al Secţiei Române a Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru, Dan-Marius Zarafescu – teatrolog şi Şef Serviciul Artele Spectacolului la Ministerul Culturii si Cultelor, Gabriel Duţu – actor, şi director al Galei STAR. Timp de o săptămână se vor întrece la Bacău 16 actori consacraţi sau care bat la porţile consacrării:
- Junko Hori cu Asa-chan de Mariko YAMAMOTO – Tokio, Japonia
- Diana Decuseară cu Mi-e frică de Marea Neagră de Irina Nechit – Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” Chişinău
- Gabi del PUPO cu Călătorie la capătul unei duminici după texte de Franz Xaver Kroetz, Saviana Stănescu – Teatrul Municipal Baia Mare
- Toma Danilă cu “G.O.D”  după texte de Eric Bogosian ,William Shakespeare – Teatrul “LUNI de la Green Hours”
- Andrei Sochircă (Alex Calancea Band & Olia Tira )cu Jack Fărăomână sau istoria unui contrabasist de Stefano Benni – Teatrul U.S.A Chișinău
- Eliza Noemi Judeu cu Femei singure de Dario Fo – productie independenta marca Buzunarul cu teatru
- Alin Florea cu Visul unei nopți de gală de Cornel Cristei – Teatrul Maria Filotti, Brăila
- Raluca Mara cu Era atâta hărmălaie în cer! de Briggite Scwaiger – Teatrul de Nord, Satu Mare
- Stelian Roșian cu Iona de Marin Sorescu – Teatrul Municipal “Ariel” Râmnicu Vîlcea
- Milena Milanova cu Nikotine dupa Anton Cehov – Theatre Atelie 313 , Bulgaria
- Bianca Holobut cu Tata a fost actor, e adevarat…eu, cine stie? – Teatrul I.D. Sârbu, Petroşani
- Irina Drăgănescu cu Ieşiţi din casă dacă vă pasă – producţie independentă
- Alexandru Bogdan cu Dă-dămult… Mai dă-dă mult după I.L. Caragiale – Producţie independentă
- Ştefan Huluba cu Camil. Un oarecare – Producţie independentă
- Răzvan Ropotan cu Fără cap după Truman Capote – Producţie independentă
- Girleanu Roxana cu Audiţia – Producţie independentă

   Cu siguranţă, toţi se vor bucura de aplauzele publicului, însă juriul va trebui să acorde doar trei premii: Premiul pentru interpretare feminină, Premiul pentru interpretare masculină şi Marele PremiuGala STAR are, pe lângă secţiunea oficială, şi spectacole invitate despre care vom reveni cu amănunte în curand. Pana atunci, vă aşteptăm la teatru!
     “E o demonstraţie de forţă să umpli singur o scenă întreagă, având ca unic partener publicul. Aşa că haideţi să ne luăm în serios rolul de spectator activ şi timp de o săptămână să întregim unitatea spectacolelor şi atmosferei de sărbătoare, o sărbătoare a teatrului, a artelor, a actorilor, a publicului, a schimbului de experienţe, culturi, simţiri...Gala STAR are, pe lângă secţiunea oficială, şi spectacole invitate. Vă aşteptăm la teatru!” - mesajul Alexandrei Lăiu, secretar PR al Teatrului Municipal Bacovia.
Sursa: comunicat de presă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu