Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

vineri, martie 23, 2012

Programul băcăuan de curăţenie pe zile şi cartiere


    În premieră pentru Bacău, spălatul şi măturatul trotuarelor se va realiza mecanic. Primăria Municipiului Bacău are acum în dotare o maşină perfect adaptată pentru acest gen de operaţiuni (foto),  care elimină disconfortul creat de praf. Maşina de măturat trotuare a fost achiziţionată în cadrul proiectului Depozitul Integrat al Deşeurilor, proiect a cărui valoare este de 20 de milioane de euro, din  care 15 milioane de euro nerambursabili.
    În cadrul acestui proiect au fost achiţionate alte 15 utilaje pentru măturat, spălat străzi, încărcat, compactat şi transportat deşeuri, peste 15.000 de pubele pentru deşeuri colectate selectiv şi peste 5.000 de compostoare pentru deşeuri vegetale.  Valoarea tuturor acestor utilaje şi a pubelelor este de circa 2,7 milioane de euro.
    Direcţia de Servicii Publice, a stabilit programul de curăţenie în cartierele din oraş, pentru fiecare zi a săptămânii, începând de luni, 26 martie 20012. Această acţiune se va desfăşura zilnic, între orele 20.00 – 06.00 şi constă în măturatul mecanic al tuturor străzilor.
    Activitatea de curăţenie a oraşului va avea un caracter permanent. Programul de lucru se va repeta săptămânal, pentru fiecare cartier în parte. Concomitent cu măturatul mecanic, la activităţile de curăţenie vor participa şi circa 300 de persoane. Dintre acestea, 260 sunt de la Direcţia de Servicii Publice, inclusiv 100 de zilieri, iar 40 sunt persoane private de liberate. Primăria a decis să apeleze inclusiv la serciciile persoanelor private de liberatate ca urmare a efectivelor reduse ale Direcţiei de Servicii Publice cauzate de disponibilizările operate în urma deciziilor Guvernului
    În zilele în care se va face curăţenie, pentru eficientizare, circulaţia rutieră în cartierele respective se va desfăşura cu restricţii. Cetăţenii sunt rugaţi să elibereze locurile de parcare conform programului. Anunţurile pentru eliberarea străzilor le va face şi Poliţia Locală, prin atenţionări la fiecare scară de bloc şi la fiecare autoturism în parte.
Programul de curăţenie pe zile şi cartiere este următorul:
Luni: cartierul Bistriţa Lac şi străzile Miron Costin, Pictor Aman şi Ghioceilor; cartierul George Bacovia;
Marţi: cartierele Banca Naţională şi Cornişa I
Miercuri: cartierele Republicii şi Milcov
Joi: cartierele Republicii şi Centru
Vineri: cartierul Ştefan cel Mare.
Acest program se va repeta săptămânal, pentru fiecare cartier în parte.
Sursa: comunicat de presă Primăria municipiului Bacău


Update 24 martie 2012: simpaticul utilaj este deja în acţiune:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu