Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

vineri, mai 18, 2012

Festivalul Luminii 2012


Organizația “Cercetaşii României” organizează sâmbătă,19 mai 2012,  în Parcul "Cancicov", cea de-a treia ediție a Festivalului Luminii. Startul oficial are loc la ora 17.30, însă doar cu lăsarea întunericului si până la ora 22, băcăuanii vor avea parte de un spectacol al luminilor. Parcul va fi plin de 4500 de lumânări în gulguţe. Conform comunicatului organizatorilor principale alei ale parcului vor fi luminate doar de cele circa 4500 de lumânări în gulguţe (cutii din hârtie pliate în tehnica origami), iluminatul public în zonă fiind oprit. Tema centrală a festivalului este “Redescoperă frumuseţea lucrurilor mărunte”.Este un alt fel de festival, este un spaţiu de manifestare artistică a tinerelor talente. Cercetaşii vor să ofere comunităţii locale o atmosferă de linişte creată de miile de lumânări, astfel, timp de câteva ore, băcăuanii să se deconecteze de la problemele şi stresul zilnic şi să se bucure de lucrurile mărunte. Cercetaşii au pregătit ateliere de teatru, şezătoare, jocuri, cântece folk, jonglerii şi multe alte surprize. Acestea vor putea fi privite în atmosfera creată de cele circa 4500 de lumânări".
Festivalul Luminii este un proiect cu caracter spiritual şi interactiv şi este răspunsul cercetaşilor la lumea agitată în care trăim. De asemenea, este şi o cale de a promova tinerele talente şi de a creşte vizibilitatea implicării membrilor organizaţiei “Cercetaşii României” în comunitatea locală.
Evenimentul este desfăşurat sincron în acest sfârşit de săptămână, în alte peste 20 de locaţii din ţară în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi ş.a.
Printre partenerii proiectului sunt: Consiliul Judeţean al Elevilor, Centrul Regional de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău, Trupa de teatru “In the spot”, Centrul Salizian “Don Bosco”, Palatul Copiilor, Şcoala cu cls. I-VIII “Ion Brătianu” Măgura, Primăria Bacău, Instituţia Prefectului Bacău.
Organizaţia Naţionala “Cercetaşii României” (www.scout.ro), reînfiinţată în 1990, este cea mai mare mişcare de tineret din România, cu circa 2500 de membri în peste 50 de centre locale (filiale) răspândite în toata ţara. Fiecare dintre aceste centre îşi planifica propria activitate în funcţie de specificul local. În funcţie de interesele şi aptitudinile membrilor ei, se integrează în comunitatea locală şi încearcă să-i ajute pe membrii ei să devină cetăţeni responsabili ai comunităţilor în care trăiesc. Organizaţia naţională este, de asemenea, integrată în cercetăşia mondială prin apartenenţa ei ca membră cu drepturi depline a Organizaţiei Mondiale a Mişcării Scout (www.scout.org) care numără în prezent în jur de 30.000.000 membri activi în 216 ţări şi teritorii.

Un comentariu:

  1. Din cauza conditiilor meteo nefavorabile, s-a decis amanarea festivalului pana la o data pe care o vom anunta ulterior. Multumim pentru sustinere!

    RăspundețiȘtergere