Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

luni, iunie 18, 2012

Tinerii viitorului


    Asociatia „Împreună desenăm viitorul” anunţă lansarea portalului www.tineriiviitorului.ro. Site-ul este dedicat in exclusivitate tinerilor institutionalizati si celor care doresc sa se implice in educaţia şi dezvoltarea acestora. Site-ul contine resurse si informatii utile pentru tinerii institutionalizati, cum ar fi oportunitati de locuri de munca sau articole legate de dezvoltarea personală.
    Visinel Balan, managerul proiectului a declarat: „Cred ca numele site-ului spune totul, ei sunt tinerii viitorului si pentru ei exista acest site. Cu totii putem contribui la dezvoltarea acestor tineri. Acest site le este dedicat (na – tinerilor institutionalizati, centre de plasament, asistenti maternali) si este unul exclusivist. Pana acum nimeni nu s-a mai gandit sa creeze o platforma de socializare pentru acesti tineri. Cred ca in putin timp acest site se va dezvolta atat de mult incat va ocupa un loc important pe agenda tinerilor care vor sa-si construiasca un viitor de succes”
    Pentru a avea acces la toate oportunitatile platformei, este necesara mai intai crearea unui cont pe site. Site-ul functioneaza si ca o platforma de socializare, unde tinerii pot discuta diferite subiecte. Pe site sunt invitati sa se inregistreze atat tinerii institutionalizati, dar totodata
cei care le pot oferi sfaturi si informatii utile. De asemenea, prin intermediul site-ului, tinerii pot obtine si consultanţă specializată. Tinerii institutionalizati pot trimite un email la adresa de contact de pe site iar unul dintre specialistii asociatiei le va oferi solutii la problemele lor. Domeniile in care tinerii pot primi sfaturi sunt diverse: de la consultanta psihologica pana la ajutor in redactarea unui CV sau sfaturi privind orientarea in cariera.
    Site-ul www.tineriiviitorului.ro a fost creat in cadrul proiectului „De noi depinde viata lor”. Proiectul „De noi depinde viata lor” este un proiect implementat de voluntarii asociatiei Impreuna Desenam Viitorul prin intermediul căruia 45 de tineri institutionalizaţi din judetul Bacău au beneficiat de cursuri de formare de abilitati de viaţă. Proiectul este finantat de Comisia Europeana, prin intermediul programului Tineret în Acţiune.
    Site-ul va fi dezvoltat şi întreţinut de membrii asociaţiei  şi după finalizara proiectului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu