Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

marți, februarie 12, 2013

Simpozion internaţional la Comăneşti


      Cu 10 ani in urmă, un grup de dascăli inimoşi de la Şcoala Gimnazială ,,Liviu Rebreanu” din Comăneşti, dornici să înveţe şi să împărtăşească din experienţa lor, au iniţiat primul simpozion internaţional, manifestare care avea să primească confirmarea a peste 300 de participanţi. Proiectul a prins rădăcini trainice, ajungându-se în prezent  la cea de a şaptea ediţie. Pentru acest început de an, unitatea şcolară lansează invitaţia de a participa la derularea unui amplu proiect de interes general, care are ca subiect generic EFICIENŢA. Simpozionul “TRADIŢIONAL ŞI MODERN ÎN ÎNVĂŢĂMÂNTUL ROMÂNESC” se va desfăşura atât prin activităţi directe (dezbateri, mese rotunde, comunicări ştiinţifice), cât şi cu participare indirectă. Lucrarile directe se vor desfăşura în 5 aprilie 2013, pe următoarele secţiuni:
Legea educatiei, la granita dintre experiment si eficient;
Clasa pregatitoare si startul predarii in sistem integrat - prezentarea unor proiecte model, a unor sugestii metodologice, a unor secvente de planificare a materiei;
Pregatirea prescolarilor, primul pas in asigurarea succesului unui parcurs scolar;
Familia, partener activ in procesul modelarii personalitatii copiilor;
Ce vor preadolescentii si ce le ofera scoala, in raport cu asteptarile acestora?
Clasic si modern in proiectarea  didactică
            Ca produs final se va realiza o culegere de materiale cu caracter metodic, in format electronic, cu ISBN. În vederea realizarii acestui proiect, cadrele didatice care doresc să se implice, pot trimite un mail de confirmare la adresa de e-mail siscamarialaura@gmail.com. Data limită pentru înscriere şi trimiterea materialelor este 15martie 2013.
Foto: panorama oraşului Comăneşti (sursa: tedyb)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu