Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

joi, martie 21, 2013

Cod galben


     Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben valabilă de vineri dimineaţa până sâmbătă dimineaţa, atenţionând că în vestul, centrul şi nordul ţării vor predomina ninsorile, în sud şi sud-est vor fi ploaie şi lapoviţă, iar la sfârşitul săptămânii vremea se va răci accentuat în toate regiunile.
   Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, înainte de intrarea în vigoare a codului galben, începând de astăzi, ora 14.00 şi până mâine la ora 8, va ploua în toată ţara, iar spre sfârşitul intervalului, în regiunile vestice şi nordice ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare.
"Local se vor cumula cantităţi de apă de 20-25 l/mp şi izolat 35-40 l/mp, în special în jumătatea de sud a teritoriului", a precizat ANM. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în cursul nopţii de joi spre vineri, în sud şi sud-vest, unde rafalele vor depăşi local 50 - 60 de kilometri pe oră.
    Codul galben va intra în vigoare de vineri, ora 08.00 şi va fi valabil până sâmbătă, la aceeaşi oră, în toate judeţele ţării.
    Meteorologii au avertizat că în vestul, centrul şi nordul ţării vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificări, cu viteze de 55 - 60 de kilometri pe oră şi la munte peste 90 de kilometri pe oră, viscolind şi spulberând temporar zăpada. În sud şi sud-est vor fi precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă, iar rafalele vor depăşi local 60 - 70 de kilometri pe oră.
    În Moldova, ninsorile se vor extinde dinspre nordul regiunii, vântul se va intensifica până la 75 - 80 de kilometri pe oră, iar spre seară şi în noaptea de vineri spre sâmbătă va fi viscol. ANM a precizat că la sfârşitul săptămânii vremea se va răci accentuat în toate regiunile, devenind geroasă în cursul nopţilor şi al dimineţilor, cu precădere în nord, nord-est şi centru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu