Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

miercuri, aprilie 03, 2013

Bacăul, capitală de regiune? Da, este posibil!


  „O altă propunere viabilă din punct de vedere al convergenţei cu actualele realităţi economico-sociale, vine din partea unui colectiv de cadre didactice de la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, coordonat de prof. univ. dr. Pompei Cocean. Elaborată în urma unor studii multicriteriale privind dinamica teritorială a României, modelul de regionare propus are ca punct de plecare regiunile istorice, structuri teritoriale caracterízate printr-un grad mare de  funcţionalitate dobândită pe parcursul timpului.” (Radu Săgeată  - Organizarea administrativ-teritorială a României. Evoluţie. Propuneri de optimizare, Bucureşti, 2013)
Sursa hărţii: Radu Săgeată

Mai jos o altă propunere (www.gov.ro) în care Bacăul apare avantajat:
Update 11 aprilie: o propunere foarte interesantă! (sursa: prof. univ. George Ţurcănaşu)

Un comentariu:

  1. superb! Cu aceasta ocazie aflam ca judetul Botosani face parte din Bucovina si ca regiunea Vrancea, regiune moldoveneasca cuprinde si judetul muntean Buzau. Si ca sa fie varza cat mai mare, capitala Vrancei va fi la Buzau. Vad ca exista si Transilvania sudica, de parca ar mai exista si alte Transilvanii in alte puncte cardinale.
    Asta e varza a la Cluj.

    Propun si eu cu grupul meu de tutoveni, reinfiintarea judetului Tutova, iar regiunea sa se numeasca Colinele Tutovei si capitala sa fie la Barlad. :))

    RăspundețiȘtergere