Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

miercuri, iulie 17, 2013

Reţeaua de apă va fi modernizată cu bani de la BERD

          Primarul municipiului Bacău, Romeo Stavarache, și Jean Patrick Marqet, directorul general al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), au semnat un contract de credit în valoare de 16,4 milioane de euro. Suma va asigura cofinanţarea proiectului „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în municipiul şi  judeţul Bacău”. Proiectul are o valoare totală de 124 de milioane euro, bani proveniţi din fonduri ale Uniunii Europene. La ceremonia de semnare, desfăşurată la sediul central al BERD de la Londra, au fost prezenţi, în calitate de parteneri şi cosemnatari, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, Dragoş Benea, şi directorul general al Companiei de Apă Bacău, Răzvan Găină.
            Urmare a acestor demersuri, administraţia locală continuă procesul de modernizare a infrastructurii de apă şi canalizare din municipiul Bacău. Investiţia totală se ridică la circa 35 de milioane de euro, iar cea mai importantă componentă a proiectului o reprezintă realizarea treptei terţiare a staţiei de epurare a oraşului, în valoare de circa 15 milioane de euro.
         “Investițiile realizate prin acest proiect cu finanțare europeană conduc la creșterea calității vieții, la un mediu mai curat și mai sănătos – a declarat Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacău. Vorbim apoi de locuri de muncă și stabilitate pentru agenții economici băcăuani. Nu în ultimul rând, implementarea acestui proiect, repet, cu finanțare europeană, demonstrează încă o dată preocupările noastre permanente de a atrage investiții și de găsi surse de finanțare, altele decât cele clasice. În municipiul Bacău, investim azi, din grija pentru mâine”, a continuat primarul Bacăului.
            Primăria municipiului Bacău a dezvoltat, în ultimii 12 ani, mai multe parteneriate cu BERD, cele mai importante fiind Depozitul ecologic de deșeuri, proiect cu o valoare totală de 20 de milioane de euro și Proiectul ISPA, o nouă aducțiune de apă de la Valea Uzului, cu o valoare de circa 52 de milioane de euro.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu