Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect.

miercuri, septembrie 18, 2013

Un parc cu mai mulți arbori

    Palatul Copiilor din Bacău vă invită joi, 19 septembrie, la o activitate de plantare de puieţi, care se va desfăşura de la ora 10.00, în zona fântânii arteziene din Parcul Cancicov.
    Acţiunea marchează lansarea proiectului Comenius „Biodiversity conservation – the only path of our survival”, în care Palatul Copiilor Bacău este partener cu instituţii de învăţământ din alte şase ţări europene: Ungaria, Slovacia, Turcia, Bulgaria, Polonia şi Grecia (ţară coordonatoare).
    „Datorită specificului proiectului, care vizează protejarea mediului prin conservarea biodiversităţii, ne-am gândit la o altfel de lansare a proiectului. Activitatea de plantare are o dublă semnificaţie, fiind organizată în preajma Zilei Mondiale a Păcii, 21 septembrie, prilej cu care Fundaţia Mondială Educaţională de Mediu (FEE) a invitat şcolile din întreaga lume să planteze copaci. Sloganul activităţii este «Plantează un copac pentru pace!”, a declarat profesorul Nela Dumea, coordonatoare a Cercului de Protecţia Mediului de la Palatul Copiilor Bacău şi coordonator din partea României a proiectului „Biodiversity conservation – the only path of our survival”.
    Acţiunea de plantare se realizează cu sprijinul Direcţiei Silvice Bacău – Ocolul Silvic Fântânele, care ne-a asigurat puieţii, şi a Primăriei municipiului Bacău, care ne-a pus la dispoziţie locaţia.
Sursa: Bacău.Net.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu